Állomásról állomásra - újabb vonatos turné indul Beckkel, Giorgio Moroderrel, Cat Powerrel

2013.08.09. 11:55, rerecorder

station.png

A vonatos turnéknak nagy a népszerűsége, már a hatvanas évek végétől olyanok éltek a különleges koncertsorozattal, mint a Grateful Dead, Janis Joplin, vagy a Flying Burrito Brothers, aztán legendás még a Mano Negra dél-amerikai őrült vonatozása, legutóbb pedig épp az idei Titanic fesztiválon láthattuk a Mumford And Sons nevével fémjelzett hasonló vállalkozást. Legközelebb szeptemberben New York és Oakland között indul egy ilyen turné - sokdimenziós kivitelben.

A Station To Station névre keresztelt koncertsorozatra mától lehet jegyet venni, kilenc állomása lesz és az eseményt Doug Aitken multimédiaművész szervezi. New Yorkban felszáll a vonatra egy rakás képzőművész, filmes és zenész és a Nomadic Happening alcímű esemény keretében minden megállónál egy helyspecifikus happening veszi kezdetét. A már így is pazar névsor most újabb nevekkel bővült, és fog tovább bővülni: a képzőművészeket és az egyes állomásokon megvalósuló történéseket a Station To Station oldalán lehet pontosan kibogarászni, de a zenészek-előadók listájából azért ideírunk néhány példát: Ariel Pink's Haunted Graffiti, Beck, Boredoms, Cat Power, Charlotte Gainsbourg, Cold Cave, Congos, Handsome Family, Giorgio Moroder, Nite Jewel, No Age, Savages, Twin Shadow.

Mi például el tudnánk képzelni egy Zalaegerszeg-Nyíregyháza közötti Supernem-Mary Popkids-Punnany Massif-Anna And The Barbies-turnét. Vagy bármi hasonlót.

itt az esemény beharangozó videója:


ez pedig a Mano Negra 1993-as kolumbiai vonatos turnéjának felelevenítése:

Címkék: beck cat power
https://recorder.blog.hu/2013/08/09/allomasrol_allomasra_ujabb_vonatos_turne_indul_beckkel_giorgio_moroderrel_cat_powerrel
Állomásról állomásra - újabb vonatos turné indul Beckkel, Giorgio Moroderrel, Cat Powerrel
süti beállítások módosítása