Globálradar - Ryan Hemsworth

2013.08.01. 12:17, Frontrecorder

ryan.jpg

Mi kérünk bocsánatot Kanadától, hogy csak most mutatjuk be az ország legfigyelemreméltóbb fiatal elektronikus zenei producerét, aki egyformán kisujjból kiráz hiphop/R'N'B-alapú partiszámokat, mély, introspektív future beat-elektronikát és szégyentelen popot, mint tavasszal a Backstreet Boys-remixe, illetve a tegnap közzétett új száma. Globálradarunkon Ryan Hemsworth.

hems.jpgMegalakulás éve: 22 évvel ezelőtt öltött alakot

Honnan: Halifax, Kanada

Stílus: amerikai értelemben vett club music, azaz minden, ami hiphop/R'N'B-eredetű és -rokonságú tánczene, de abból is a jövőbemutató fajta

Kiadók: A korai dolgait az általa összefogott, Villa nevű kanadai producer-csoportosulás címkéje alatt rakta ki a netre, tavaly egy EP-je a Los Angeles-i Wedidit future beat bagázs (tagjai többek közt Shlohmo, Groundislava, RL Grime) labelén jött ki, amúgy saját maga teszi közzé a zenéit.

 

Olyan, mint szivárvánnyal szexelni – zenében.

Történet: A jelenleg Ottawában élő, magát csendes, visszahúzódó természetű, egész nap a számítógép előtt ülő zenebuzi srácnak valló Ryan Hemsworth igazi mai hálószoba-producerként szégyentelen popsláger-átértelmezéseivel (pl. Papa Don’t Preach, I Kissed A Girl, Torn) és hiphop/R’N’B-sztárok számainak (pl. Kanye WestAll Of The Lights) kalózremixeivel hívta fel magára a figyelmet az interneten, 2010-11-ben. Hamar rátaláltak az irányadó online zenemagazinok is, innentől pedig a hájppal együtt jött a valódi karrier, a fellépések, hivatalos remix-megrendelések (érdekes, hogy Amerikában a női előadók haraptak rá, lásd Rhye, Cat Power, no meg Lana Del Rey, míg Európában a francia tánczenei producerek - egyebek mellett a Birdy Nam Nam - körében kapós). Szóval, a sztorijában nincs semmi extra - a zenéjében annál inkább.

Az ifjú kanadai producer mindent akar, de meg is fogja: hibrid elektronikus zenéje a legnagyobb természetességgel és könnyedséggel egyszerre populáris és underground, böszme és kifinomult, mély és felszínes, férfias és nőies, hangzásvilágában pedig R’N’B, cloud rap, trap, pop és bass music szervesül izgató módon. Mindehhez még irtó jóképű is, és elég vagány ahhoz, hogy kúllá tegyen egy Backstreet Boys-számot.

Megjelenések: Öt EP (Cover Yr Shame - 2010, No Plans - 2011, A Way - 2011, Kitsch Genius - 2012, Last Words - 2012, Still Awake - 2013), néhány single, gigányi remix (hivatalos és nem hivatalos),  kiemelt rádiós szettek (pl. Rinse FM, BBC Radio 1) és podcast mixek az összes mérvadó tánczenei szájtnak a Fadertől a Live For The Funkon át a Scionig

Mellékprojektek: Beatkovácsolás underground rappereknek (Deniro Farrar, Hollywood SquaddaShady Blaze, Sole, Squadda B).

Szexepil: "A remixelés Ryan Goslingja” - írta róla a Fader, és ez annyira ott van, hogy lopjuk. De tényleg szupercuki pasi.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A trenddiktáló zenei média a tenyerén hordozza, megállás nélkül játszik a tengerentúlon, rendszeresen átrándul a legmenőbb európai klubokba, fellépett a Pitchfork Music Festivalon – eredményből nincs hiány. Ami figyelemreméltó, hogy a legpatinásabb fősodorbeli tánczenei magazin, a brit Mixmag beválasztotta a 30. születésnapi mixsorozatának készítői közé (a mix itt hallható). Ja, és ugye hivatalosan is remixelhette a Summertime Sadness-t.

Radarjel-erősség: Nem kérdés, hogy nagy jövő előtt áll, és hogy jövőre a neve szerepelni fog nagykiadós hiphop / R’N’B-lemezen, azt le merjük fogadni.

Ez pedig vadi új száma a LIZ nevű kaliforniai énekesnővel, ami annyira bűnös öröm, amennyire az csak lehetséges - a kilencvenes évek polírozott tinipopja újjászületik?

https://recorder.blog.hu/2013/08/01/globalradar_ryan_hemsworth
Globálradar - Ryan Hemsworth
süti beállítások módosítása