Szerelemittas új dal a Basement Jaxx-től

2013.07.29. 18:16, Frontrecorder

basementjaxx.jpg

Simon Ratcliffe és Felix Buxton duója, azaz a Basement Jaxx javában dolgozik következő stúdióalbumán, amelyről a Sam Brookes brit folkénekessel felvett What A Difference Your Love Makes már meghallgatható nálunk is.

Ha nem számoljuk a 2009 decemberében digitális formában megjelent, ambientes szerzeményeket tartalmazó Zephyr minialbumot, az 1994 óta működő, house-gyökerű zenéjében vadabbnál vadabb stíluskombinációkat felvonultató Basement Jaxx utoljára 2009 szeptemberében adott ki rendes stúdióalbumot új dalokkal (Scars). 2011-ben a két londoni producer-zenész közreműködött az Idegen arcok (Attack the Block) című akció-vígjáték kísérőzenéjének megírásában, illetve felvettek egy lemezt az 52 tagú holland Metropole Orkesttel közösen saját számaik szimfonikus zenekarra áthangszerelt verzióiból. Ugyancsak 2011 óta dolgoznak az új albumon, amelyről szeptember 30-án (az XL Recordings A&R-részlegének egykori vezetője által idén elindított 37 Adventures független kiskiadónál) jelenik meg kislemezen a felvillanyozott (és felvillanyozó) What A Difference Your Love Makes, amelyben a fiatal londoni folktrubadúr, Sam Brookes énekel. Az ABC nyolcvanas évekbeli fehér soulpopját régi-új garage house-ba oltó és azt némi modulált szintigitározással, ragga toastolással és talkboxozással megbolondító dal meghallgatható alább:

A tervek szerint még idén megjelenő új Basement Jaxx-albumról az első fecske már áprilisban megérkezett, a két szupercuki dél-koreai énekesnőt, Miss Emma Lee-t és Baby Chay-t, valamit Kenyávan rögzített autentikus törzsi dobokat a forrongó zenei vadonba bevető Back 2 The Wild című dal formájában, ami olyan, mintha egy dzsungellakó törzs játszana acid house-t. Íme a szám buggyant, rikítóan színes klipje

Ez pedig a Basement Jaxx július 21-én a londoni Somerset House udvarán adott koncertjének legjobb negyven perce:

Címkék: basement jaxx
https://recorder.blog.hu/2013/07/29/szerelemittas_uj_dal_a_basement_jaxx-tol
Szerelemittas új dal a Basement Jaxx-től
süti beállítások módosítása