Morcheeba: új dal, új lemez, turné

2013.07.16. 13:27, rerecorder

morecheeba_ALEX_LAKE_Land.jpg

A triphop-korszak Magyarországon legnépszerűbb triója, a Morcheeba három év után ad ki új nagylemezt, az első dal már meg is hallgatható.

1996 és 2002 között a prémium lounge zene alaptriója négy lemezt adott ki eredeti felállásában (ez a Godfrey-fivéreket és Skye Edwards énekesnőt jelenti), aztán Edwards zenei és személyes nézeteltérések miatt kikerült a zenekarból, ami lejtőre került, nem kis részben ennek is köszönhetően. Előbb új énekesnővel, Daisy Marteyvel próbálkoztak, majd, mint a Massive Attacknél, a Morchebában is vendégénekesek váltották egymást egy újabb lemezen, ám egyik húzás sem jött be és mindenki belátta, hogy Skye-jal voltak a legjobbak, aki 2010-ben, a hetedik nagylemezre (Blood Like Lemonade) vissza is tért.

És most elkészült a nyolcadik album is, mely október 14-én jelenik meg a [PIAS] Recordings-nál és Head Up High a címe. Edwards mellett ezúttal vendégénekesek is szerepelnek, mégpedig széles zenei spektrumról: Chali2na a Jurrasic 5-hiphop zenekarból, James Petralli a White Denim garázs-jazz-punk trióból vagy épp a feltörekvő Rizzle Kicks. A szűkszavú sajtóközlemény (büszkék vagyunk, alig várjuk, hogy hallhassák arajongók a lemezt) legérdekesebb része ez: "A Morcheeba még sokáig jelen lesz."

A zenekar turnéra is indul majd az albummal, de sajnos hozzánk legközelebb csak Münchenben fognak játszani - az eddig ismert menetrend alapján.

A lemez beharangozó dala, a Gimme Your Love, a jól ismert, de továbbra is biztosan működő recept szerint készült:

Címkék: morcheeba
https://recorder.blog.hu/2013/07/16/morcheeba_uj_dal_uj_lemez_turne
Morcheeba: új dal, új lemez, turné
süti beállítások módosítása