Zuhanyfüggönybe csomagolva jelenik meg a Yo La Tengo maxilemeze

2013.07.13. 15:02, Frontrecorder

ylt.jpg

Kíváncsiak vagyunk, milyen szer hatása alatt jött az ötlet, mindenesetre óriási: a Yo La Tengo veterán amerikai indie zenekar év elején megjelent albumának Ohm című nyitódalát zuhanyfüggönyös kiszerelésben is piacra dobja. Hogy a dalhoz készült animációs klip Sárga tengeralattjárót kenterbe verő szürreális víz alatti tripjéhez mi kellett, bele se merünk gondolni.

Az idestova közel harminc éve működő zenekar Fade című, tizenharmadik stúdiólemezét indító Ohm limitált példányszámú 12 inches vinyl pakk formájában is forgalomba kerül, benne három eltérően színezett borítójú, a szám három különböző változatát tartalmazó maxival; a narancs tasakoson az albumverzió, a piros tasakoson az élő rockverzió, a kék tasakoson az élő csendes verzió szerepel, illetve mindhárom lemez b-oldalán a dal Oriole remixe hallható. De ami igazán extra, az a tripla szett csomagolása, azt kibontva és széthajtogatva ugyanis egy poliészter zuhanyfüggönyt kapunk, ami a kiadó szerint leginkább a falra akasztva mutat jól, de akár rendeltetésszerűen is használható. Őrület!

Ohm_4x4.jpg

A dalhoz egy nem kevésbé őrült videoklip is készült Donick Cary rendezésében (az ő nevéhez fűződik Simpsons család néhány epizódjának forgatókönyve): a durván szürreális animációs kisfilmben - amely a Sugarshack Animation stúdió munkáját dicséri - egy stréber lány és egy rossz tanuló fiú felelnek a Yo La Tengóból, és míg előbbi buzgón írja a táblára a zenekar levezető képletét (ami tele van nagyon vicces szövegekkel, ha odafigyelünk), utóbbi fejest ugrik egy különös, szivárványszínű víz alatti világba, benne szivarozó csecsemővel, szőke csikóhal-lányokkal és emberkitermelő bányával. A végén van slusszpoén is, de a videónak anélkül is ott a helye az év legbuggyantabb tudatmódosításos vizuális alkotásai közt. 

Ez pedig az album I'll Be Around című első kislemezdalához készült videó erdei idillel, vendégvárós vacsorafőzéssel, a végén csavarral:

A Yo La Tengo ősszel európai turnéra indul, ennek során hozzánk legközelebb november 6-án Prágában, 7-én Bécsben, 8-án Zágrábban járnak.

Címkék: yo la tengo
https://recorder.blog.hu/2013/07/13/zuhanyfuggonybe_csomagolva_jelenik_meg_a_yo_la_tengo_maxilemeze
Zuhanyfüggönybe csomagolva jelenik meg a Yo La Tengo maxilemeze
süti beállítások módosítása