Önként vállalta a kényszeretetést Yasiin Bey (Mos Def) (18+ videó)

2013.07.09. 13:09, Frontrecorder

mosdef.jpg

Yasiin Bey, az amerikai színész-rapper, akit korábban Mos Defnek hívtak önként vállalt szerepet abban a sokkoló videóban, amely a hírhedt guantánamói fogolytáborban alkalmazott kényszeretetés embertelen procedúráját mutatja be a lehető legrealisztikusabb módon. Nem a szóvicc kedvéért mondjuk: csak erős gyomrúaknak! 

Az enterális táplálás lényege, hogy a foglyot leszíjazzák és az orrába csöveket dugnak, amelyeken keresztül bejuttatják az infúziót a szervezetébe. A kényszeretetést a fogva tartásuk vagy a fogva tartási körülményeik ellen éhségsztrájkkal tiltakozó raboknál alkalmazzák a guantánamói börtönben, ahol az amerikai kormány a terrorizmussal vádolt, többségében muszlim személyeket tartja elzárva. A fogolytábor fenntartói elismerték ugyan a kényszeretetés tényét, ugyanakkor azt a standard működés körébe tartozó eljárások közé sorolják. Hivatalos források alapján 104 fogolynál alkalmazzák ezt az eljárást, ebből egy nap 44 embert táplálnak akarata ellenére, azaz vetnek alá naponta kétszer közel két órán át tartó erőszakkal történő beavatkozásnak. A brit Guardian cikke szerint a kényszeretetést a most kezdődő Ramadán alatt sem függesztik fel az érintett foglyoknál.

A POLIÇA KLIPJE UGYAN NEM VALÓS, DE ANNÁL BRUTÁLISABB KÍNZÁST MUTAT.

A megalázó procedúráról a halálbüntetésük végrehajtására váró, illetve terrorizmus vádjával bebörtönzött rabok etikus bánásmódját monitorozó brit emberi jogi szervezet, a Reprieve készíttette az alábbi szemléltető videót, amelyet az elismert dokumentumfilmes Asif Kapadia forgatott, valódi kényszeretetésnek alávetve az erre önként vállalkozó Yasiin Bey-t.

De hogy oldjuk a dokumentarista kisfilm okozta gyomorgörcsöt, jöjjön egy kis laza New Orleans-i dzsessz Mos Deffel és Lenny Kravitz-cel, még 2010-ből:

Címkék: mos def korhatáros
https://recorder.blog.hu/2013/07/09/onkent_vallalta_a_kenyszeretetest_yasiin_bey_mos_def_18_video
Önként vállalta a kényszeretetést Yasiin Bey (Mos Def) (18+ videó)
süti beállítások módosítása