Marilyn Manson masszív franciaelektró-sokkja

2013.06.29. 20:32, Frontrecorder

mason.jpg

"You look like shit when you dance" - ismételgeti egy feldarabolt és eleffektezett hang az idén tizedik születésnapját ünneplő francia Ed Banger kiadó különce, Mr. Oizo új számában. Ez a hang pedig Marilyn Mansoné, hoppá!

Bár maga a sújtós szám a maga módján elég fura, a francia producer és az amerikai zenész kollaborációjában nincs semmi különös, lévén munkakapcsolatuk nem új keletű - igaz, eddig a mozgókép területére terjedt ki. Mr. Oizo, illetve a név mögött álló Quentin Dupieux ugyanis "amúgy" filmrendező, aki ilyen minőségében 2002 óta készíti morbid humorral átitatott abszurd játékfilmjeit. 2010-es alkotása, a gyilkos telepatikus képességekkel bíró autógumiról szóló Rubber instant kultfilmmé avanzsált, és itt jön a képbe Marilyn Manson, aki nagy rajongója volt a filmnek, és ez aztán oda vezetett, hogy tavaly a Born Villain album No Reflection című első kislemezdalához Dupieux-vel rendeztetett durva klipet. Cserébe Manson elvállalt egy szerepet Dupieux Wrong Cops című, korrupt és betegelméjű zsaruk körül bonyolódó, több epizódból összefűzött filmjében - méghozzá egy szellemileg kissé visszamaradott tinédzsert alakít benne! A tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott 13 perces epizódban (amely megnézhető itt) kulcsszerepet játszik egy Mr. Oizo-szám, ahonnan már tényleg csak egy ugrásra volt kettejük zenei együttműködése, és voilá: a Manson robotizált hangját használó Solid című szám július 1-jén jelenik meg Mr. Oizo Amicalement című négyszámos EP-jén, és ha minden igaz, ingyen letölthető lesz - addig is, alább lehet meghallgatni: 

Ez pedig a - szereplőgárdájában Manson mellett a komikus és kliprendező Eric Wareheimot, illetve a Twin Peaks révén ismertté lett Grace Zabriskie-t és Ray Wise-t is felvonultató - Wrong Cops "nyers előzetese":

https://recorder.blog.hu/2013/06/29/marilyn_manson_massziv_franciaelektro-sokkja
Marilyn Manson masszív franciaelektró-sokkja
süti beállítások módosítása