Újabb dalok David Lynch fantáziawurlitzeréből

2013.06.27. 17:49, Frontrecorder

lynch_1.jpg

A filmrendező-zenész David Lynch a Lykke Livel közös I'm Waiting Here klipdal után közzétette The Big Dream című, Európában július 15-én megjelenő új albumáról az első hivatalos kislemezdalt, sőt, annak "másik oldalát" is.

Pontosabban, a - 2011-es Crazy Clown Time-ot követő és annak blues-gyökerű, elektronikával kezelt zenei nyomvonalán továbbhaladó - második David Lynch-szólóalbumot gondozó amerikai és európai kiadók rakták fel YouTube-csatornájukra pár nap eltéréssel a két dalt. Először a Sacred Bones tette ki a teljes egészében Lynch által írt (a Bob Dylan-feldolgozást leszámítva) és saját stúdiójában, állandó zenei jobbkeze, Dean Hurley produceri, hangszerelői és hangmérnöki segítségével rögzített lemezről a Star Dream Girl című tapsos-dobbantós elektromos blues-numerát:

Két nappal később pedig a lemez brit terjesztője, a Sunday Best tette hallgathatóvá az ötvenes évekhez visszanyúló ábrándos-nosztalgikus "retro dream-popos" Are You Sure-t:

Az album számlistája:

The Big Dream
Star Dream Girl
Last Call
Cold Wind Blowin’
The Ballad of Hollis Brown
Wishin’ Well
Say It
We Rolled Together
Sun Can’t Be Seen No More
I Want You
The Line It Curves
Are You Sure
I’m Waiting Here (közreműködik: Lykke Li) (bónuszdal)

Lynch a 2006-os Inland Empire óta nem rendezett nagyjátékfilmet, csak kisfilmeket és videoklipeket. Íme a legutóbbi rövidfilmje, egy hagyományos technikával dolgozó párizsi nyomdáról:

Címkék: david lynch
https://recorder.blog.hu/2013/06/27/ujabb_dalok_david_lynch_fantaziawurlitzerebol
Újabb dalok David Lynch fantáziawurlitzeréből
süti beállítások módosítása