Szivárványkollekció és újabb Daft Punk-remixek We Plants Are Happy Plants-től

2013.06.27. 21:04, Frontrecorder

bergmann.jpg

A Get Lucky nyúlfarknyi előzetesét komplett számmá varázsoló We Plants Are Happy Plants az új Daft Punk-album két további számának átdolgozásával is jelentkezett a napokban, illetve megjelentetett egy válogatást saját, eddig kiadatlan felvételeiből, ezekből is mutatunk kettőt.

A bevallottan Daft Punk-, illetve Radiohead- és Coldplay-fanatikus Bergmann Péter 2008-ban tűnt fel We Plants Are Happy Plants név alatt közreadott, epikus és eufórikus, túláradó érzelmektől és végtelen kozmosz-érzettől áthatott elektronikus űrzenéjével. Egyedi hangzásvilágában hangsúlyos szerep jut ugyan a trance-szintiknek és az ezoterikus dallamoknak, de sosem téved a hatásvadász tánczene vagy giccses relaxa-zene tartományába - WPAHP nyíltan és őszintén érzelmeket felfokozó, lélekemelő hatásra törekszik, hirdetve az élet és a világegyetem harmóniáját. Bergmann eddig három albumot jelentetett meg és rengeteg remixet, melyek közül az Eredet című sci-fiben hallható Time átiratával értel el a legnagyobb sikert - még maga az eredeti zeneszerző, Hans Zimmer is dicsérte. A Sell Your Soul című popos számával a zenetévéket is megjárt, főleg Amerikában komoly - internetes - rajongótáborral bíró We Plants 2010-ben már kiadott egy válogatást a merevlemezén tárolt zenéiből, és most Rainbow Collection: Blast From The Past címmel összegyűjtött újabb 10 eddig nem publikált felvételt, az elmúlt 5 év terméséből. Köztük szerepel a világűrben lebegős, egészen moby-s Purple And Blue:

Jöjjön egy másik szám is a válogatásról, a happy trance-induló We Plants Are Happy Plants  - vigyázat, boldogságrohamot idézhet elő!

És akkor a Daft Punk-remixek. We Plants legfrissebb Random Access Memories-átdolgozását a Giorgio By Moroderből készítette, bár tulajdonképpen ez egy mashup, amelyben nagy Daft Punk-slágerek, az Around The World és a Technologic részletei keverednek az eredetivel:

Ez pedig a RAM Contact című katartikus instrumentális zárótételének trance-es, még felemelőbb WPAHP-remixe... illetve, nem egészen. Mint Bergmann a YouTube-on írja, ő tulajdonképpen a DJ Falconnal közösen jegyzett (és nagyon valószínű, hogy fő dallamát az ausztrál Sherbs együttes 1982-es We Ride Tonight című dalából merítő) szám egy korai verzióját dolgozta át, amit Thomas Bangalter már 2002-ben játszott ebben a dj-szettjében (a legvégén, 2 óra 21-től hallható). We Plants állítása szerint ő ezt vette kezelésbe, új melódiákat és a Pleasantville című 1998-as amerikai filmből vett szövegfoszlányt hozzáadva az alapanyaghoz:

We Pants egyébként 15 hónapja folyamatosan az új albumán dolgozik, amelyről ennyit árult el: "Tizenkét szám lesz rajta, Songs About The Unspeakable lesz a címe és a legjobb / legharmonikusabb / legfelemelőbb / legboldogabb zene, amit eddig készítettem. Nagyjából  90%-ban kész van. Érkezni fog egy-két hónapon belül egy videoklip is a Tuned In című számhoz, ez lesz az album (első vagy egyetlen) single-je, ősszel pedig kijön maga a lemezanyag Továbbra is az USA-ra fókuszálok, az új albumot meg is turnéztatom - ha minden jól megy - év vége táján Kaliforniában." Itthon viszont legközelebb július 14-én a Balaton Soundon, majd augusztus 18-án ugyancsak Zamárdiban, a STRAND - Nagyon Zene Fesztiválon lehet látni-hallani élőben.

https://recorder.blog.hu/2013/06/27/szivarvanykollekcio_es_ujabb_daft_punk-remixek_we_plants_are_happy_plants-tol
Szivárványkollekció és újabb Daft Punk-remixek We Plants Are Happy Plants-től
süti beállítások módosítása