Eufórikus múltba rave-edés a Pet Shop Boys új klipjében

2013.06.19. 20:49, Frontrecorder

psb.jpg

Az acid house angliai térhódításának 1988-89 közé tehető időszakáról, avagy a második Summer Of Love-ról mi is megemlékeztünk, és ugyanezt teszi most Vocal című dalában, illetve annak klipjében a Pet Shop Boys.

A MÁSODIK SZERELEM NYARÁNAK MAI AUSZTRÁL GYERMEKEI – ÍME, A JAGWAR MA.

A Vocalszintipop-veteránok július 15-én megjelenő új albumának, a tánczenei gyökereikhez visszanyúló Electric-nek a záródala, és eksztatikus rave-szintiszólamaival tényleg a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának brit tánczenéjét idézi, persze a megszólalása abszolút mai. Mivel a dal mind zenében, mind szövegében nosztalgikus visszarévedés a brit fiatalok körében igazi kultúrforradalmát kirobbantó, nem mellesleg a mai partikultúra alapjait is megteremtő, kollektív eufóriától áthatott legendás időszakba, a hozzá készült klipet stílszerűen akkori, szabadtéri rave-eken és klubokban (pl. az acid house brit bölcsőjében, a manchesteri Haciendában) készített valódi amatőr videofelvételekből vágta össze a holland fotós-filmrendező Joost Vandeburg. Kezeket a magasba!

Elképesztő táncmozdulatok, ruhák és grimaszok - archív felvétel az 1989-es Sunrise Energy illegális szabadtéri partiról:

És hogy a Pet Shop Boys milyen volt 1988-89-ben? Hát, eléggé rendben volt! 

A BBC Summer Of Rave című dokujában minden benne van, amit tudni érdemes erről az időszakról:

https://recorder.blog.hu/2013/06/19/euforikus_multba_rave-edes_a_pet_shop_boys_uj_klipjeben
Eufórikus múltba rave-edés a Pet Shop Boys új klipjében
süti beállítások módosítása