OMG, az arcukra csúszott a hajuk! (videoklip)

2013.06.15. 19:17, Frontrecorder

breach2.jpg
A brit house-producer BrEaCh Jack című döngölős száma már meghódította a klubokat, és jó eséllyel lesz belőle a nyár egyik gyakran hallott crossover slágere. A klipje mindenesetre eléggé üt, erre szokták azt reagálni a YouTube-on, hogy "mi a szart néztem éppen?" Nos, nem szart, hanem szőrt, méghozzá minden mennyiségben és hajat is - ott, ahol a legkevésbé sincs a helyén.

BREACH.jpgBrEaCh (balra) egyébként nem más, mint a bristoli énekes-producer, emellett képzett csellista és zongorista Ben Westbeech, aki a kétezres évek közepe óta van jelen a tánczenei színtéren. Saját neve alatt soulos, dzsesszes broken beat-, downtempo- és house-zenéket készít (eddig két albuma jelent meg, énekesként pedig közreműködött többek közt a német Jazzanova és a holland Kraak & Smaak egy-egy dalában), Lean álnéven a drum'n'bass-ben kalandozik időnként, 2010 óta pedig a masszív basszusú mai hibrid-house terén is jeleskedik.
A Jack az eddigi legdirektebben ható, egyben legrádióbarátabb száma, amely egyszerre buzdít - zenében, illetve pár mondatos "dalszövegében" - táncolásra és szexelésre. Kifinomult zenei ízlésű producerről lévén szó, a Jack persze úgy bunkó, hogy közben poénra veszi magát - akárcsak a bizarr videoklipje. Mit is látunk? Egy szőrrel borított szobát, benne egy mai ősemberpárral (a fiatal nő erőteljesen hajaz Lady Gagára), akik egy szerkezettel hol magukat változtatják szőrmók lényekké, hol hipszterek fejéről kapják le a frizurát és mozgatják ide-oda. Szerepel még a klipben egy vörös hajú nő is, de hogy ő mit keres ott, azt már végképp nem lehet hova tenni. 

Hogy megmutassuk BrEaCh "rendes", agyasabb és komolyabb oldalát is, jöjjön a legújabb remixe, amit Maya Jane Coles június végén megjelenő első albumának Everything című dalából készített:

Az éles kontraszt kedvéért pedig íme az év elejéről a Darky Sky-jal közös, dark garage-es The Click súlyos és véresen valós videója:

Címkék: house breach
https://recorder.blog.hu/2013/06/15/omg_az_arcukra_nott_a_hajuk_videoklip
OMG, az arcukra csúszott a hajuk! (videoklip)
süti beállítások módosítása