Kétarcú horroremberek csatája Mykki Blanco friss videójában

2013.06.09. 15:30, rerecorder

mykki.jpg

A queer rap egyik zászlóvivője (bár az elnevezéssel pont nem ért egyet) Mykki Blanco, aki ugyan hivatalos nagylemezzel még nem jelentkezett, EP-kkel, mixtape-pel és figyelemfelkeltő videókkal annál inkább. Legújabb eresztése a hét legfeltűnőbb klipje lett, az egyre komolyabb videókkal jelentkező Ninian Doff tiszteleg vele Chris Cunningham felé.

Mykki a nagyon macsó hiphop utolsó tabuját dönti le néhány társával, amikor arról rappel(nek), hogy meleg(ek) és ő ráadásul még keresztbe is öltözik. Teszi mindezt egyedi zenével, azaz cloud rappel, hiszen tavalyi bő fél órás bemutatkozó EP-je (Mykki Blanco And The Mutant Angels), és őszi mixtape-je (Cosmic Angel: The Illuminati Prince/ss), valamint idei, két hete kijött, szintén félórás második EP-je (Betty Rubble: The Initiation) bővelkedik erős, izgalmas trekkekben (producerek: Sinden, Brenmar, Flosstradamus stb.), melyekből sokszor teljesen hiányoznak az ütemek, így Mykki egyedi kántálására is nagy hangsúly kerül. Miként a gyakran női ruhákban mutatkozó Blanco külső megjelenésére is, videói egytől egyig szürreálisak, sokkolók, de legalábbis félelmetesek, misztikusak.

mykk2.jpg

Nincs ez másként a legújabb, EP-címadó, The Initiation című klipben sem, hiszen a (halandzsa)latin nyelvű részeket is tartalmazó, baljós, fenyegető hangulatú számhoz, nehezen megfejthető, de mindenképpen emlékezetes képsorok társulnak. A fejük tetején egy másik arcot viselő, előszeretettel négykézláb közlekedő mutánsoknak bujkálniuk kell a hatóságok elől és sötét pincékben illegálharcolnak egymással - a Graham Coxonnak rendezett emlékezetes klipekkel feltűnő Ninian Doff egyik kedvencét, Chris Cunninghamet is többször megidézi.

a friss klip:

az EP-ről elsőként a Feeling Special kapott klipet:

Cosmic Angel Mixtape-ről a Kingpinning hiphop-videó kliséket kifordító klipje:

az első Mykki Blanco-videó, a Join My Militia című számhoz, zavarodott - szétcsapott bolyongás éjjel az erdőben:

https://recorder.blog.hu/2013/06/09/ketarcu_horroremberek_csataja_mykki_blanco_friss_videojaban
Kétarcú horroremberek csatája Mykki Blanco friss videójában
süti beállítások módosítása