A Gyöngyhajú lányra áriázik Kanye West, az Omega tudta nélkül

2013.05.18. 11:17, Frontrecorder

kanye.jpg

2013 a meghökkentő albumbeharangozások éve, és nehogy már pont a világ első számú megalomán rappere, Kanye West maradjon ki a a sorból! Nos, nem is maradt: az eddigi hírek szerint június 18-án megjelenő új nagylemezének egy dalát a világ tíz különböző pontján található házfalakra (összesen 66 nevezetes épületre) kivetítve adta elő. De ami számunkra még ennél is durvább, hogy a New Slaves címen emlegetett, Hudson Mohawke által producelt számban az Omega Gyöngyhajú lányának fő orgonaszólama csendül fel! Megkérdeztük a zenekarból Kóbor Jánost, aki tőlünk hallott a daluk hangmintázásáról először.

Az Omega énekese, aki tegnap ünnepelte 70. születésnapját, érdeklődésünkre elmondta: "Nem tudunk róla, senki nem kért engedélyt, de őszintén szólva nem is meglepő, hiszen nem ez az első eset, már volt nagyjából nyolc-tíz olyan dal, ami Omega-feldolgozás volt, vagy Omega-dalrészletet használt fel és senki nem kért hozzá engedélyt. Bár olyan is volt nagyjából ugyanennyi, amikor rendes szerződést kötöttünk és jogtiszta volt az ügy, mint például ugye amikor a Scorpions feldolgozta ugyanezt a dalt.” Kóbor János azt is kifejtette, hogy "általában nem érdemes nagy jogi háborúba kezdeni, mert nagyon költséges az ügymenet és kétes a kimenetel, de azért mindenképpen utánajárunk ennek a Kanye West-ügynek, hiszen mi is a Universalnál vagyunk.

A Kossuth-díjas előadó nem háborodott fel túlzottan a dolgon, mivel "annyi ilyen volt már, nem csinálunk belőle hiúsági ügyet, ráadásul szerencsére ez azért annyira ismert dal világszerte, mindenki tudja, hogy egy Omega-sláger, úgyhogy inkább kicsit még talán reklámot is jelent számunkra.”

KANYE WEST AMÚGY ÉVI 8 MILLIÁRD FORINT BEVÉTELLEL A NEGYEDIK LEGGAZDAGABB RAPPER.

Kíváncsian várjuk, és követjük a fejleményeket (megpróbáltuk elérni a dal szerzőjét, Presser Gábort is, egyelőre sikertelenül), addig is, íme az inkriminált Gyöngyhajú lány-szempling, 2:57-től:
 

Címkék: omega kanye west
https://recorder.blog.hu/2013/05/18/a_gyongyhaju_lanyra_rappel_kanye_west
A Gyöngyhajú lányra áriázik Kanye West, az Omega tudta nélkül
süti beállítások módosítása