Magyarradar - Stamusic (+ exkluzív mix)

2013.05.17. 11:02, Frontrecorder

stamusic.jpg

A Disclosure-féle garage-house-alapú pop-iskola magyar tagozatának eminens követője a Stamusic. A budapesti testvérpár formációja ugyan még a kiforrás időszakában van, de érzékeny magyarradarunk befogta őket, az eddigi zenéik alapján pedig jó esély van rá, hogy sta-ból star-rá váljanak a maguk műfajában. A srácok a bemutatkozásuk mellé egy letölthető mixet is összeállítottak a zenéikből.

stamusicstudio.jpgMegalakulás éve: 2010

Tagok: Stámusz Ferenc, Stámusz Dániel

Stílus: House / Bass music / Garage / Deep 

Hatások: Disclosure, Dusky, Julio Bashmore, Breach, XXXY, Taneli

Kiadók: Rebeat

Történet: Nem volt menekvésünk, mert édesapánk is tolta a nyolcvanas években a diszkózást. Szerencsére spandex nadrágot nem, de rengeteg retro cuccot - hangfalat, kazettás deckket, basic fénytechnikát - hagyott ránk, amikkel otthon már kisgyerekkorunktól jókat szórakoztunk. Egyértelmű volt, hogy visszük tovább a családi hagyományt és mi is beállunk a dj-pult mögé, és az sem volt kérdés, hogy együtt. Kezdtük a néhány évvel ezelőtt beütött horzsolós-zúzós elektróval, ami annyira bejött, hogy eleinte mást nem is voltunk hajlandóak játszani, aztán kezdtünk rápörögni az elmélyültebb vonalra, és a kettő keverékéből alakult ki a Stamusic-hangzás, amit azóta is folyamatosan farigcsálunk, az épp aktuális zenei kattanásunk mentén.

Megjelenések: Megvásárolható formában eddig egyedül a Karanyi és Én-remixünk - a Hello ( I Gotta Run) című dalból - jelent meg. A Cloud 9- és Carbovaris-remixünk is hivatalos, mert a zenekarok felkérésére készültek, de ezek ingyen letölthetőek. A kaliforniai dalszerző-énekesnő Tristan Prettyman My Oh My-jából készített átiratunk bejutott a dalhoz kiírt remixverseny legjobb öt helyezettje közé, és most már ez is free download. Bon Iver egy számát is stamusicosítottuk, a saját kedvünkre.

Küldetés: Az emberek szórakoztatása. És a legkedveltebb mulatószenei tévécsatorna főműsorideje!

Jövőkép: Dolgozunk az első Stamusic kislemezen, amelyen több neves vendégénekes is szerepel. Szeretnénk eljutni oda, hogy a BBC Radio One játssza a zenénket.

Szexepil: Dani állandóan kivillanó alsógatyája, valamint a Colgate-mosoly!

Mellékprojektek: A Stamusic. mellett visszük a PALMFooD projektet, ami egy kicsit mélyebb house-bass music vonalat próbál képviselni. Hangzásban a dallamos basszusok dominálnak minden mértékben.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Podcast-felkérés a londoni Roundhouse Radio-tól, Karányi remix-felkérése, valamint hogy számos zenei YouTube-blog jegyzi a My Oh My-remixünket.


Felkérésünkre a duó zanzásította eddigi munkásságát egy közel félórás mixben, amely a számlista után meghallgatható és le is tölthető. 

Stamusic Showcase Mix for Recorder.hu

Rone - Bye Bye Macadam (Stamusic Remix)
PALMFooD - Gimme!
PALMFooD - Down!
PALMFooD - Dig This!
PALMFooD - My House!
Bon Iver- Skinny Love (Stamusic Remix)
Tristan Prettyman - My Oh My (PALMFooD & Stamusic Remix)
Karanyi & Én - Hello (I Gotta Run) (Stamusic Remix)
Stamusic - untitled

https://recorder.blog.hu/2013/05/17/magyarradar_stamusic
Magyarradar - Stamusic (+ exkluzív mix)
süti beállítások módosítása