Depeche Mode, Kenny Dope, French Films, Jex Thoth, Tamikrest - kétheti zenei programajánló

2013.05.17. 18:47, Frontrecorder

dmlive.jpg

Külföldi fellépőket felvonultató budapesti koncerteket és partikat ajánlunk a következő két hétre, május utolsó napjáig. Igen, 21-én Depeche Mode-koncert, de rajtuk kívül azért jönnek még a mi utcánkba lecsekkolni érdemes előadók, finn zajpopperektől amerikai okkult metálosokon át tuareg rockerekig.

Május 17.

 

DARK DARK DARK (USA)

Helyszín: Akvárium

Kezdés: 22:00

Belépő: 1300 Ft, elővételben 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Észak-Amerika két rejtett zenei kincsének felfedezésére hív ezen az estén az Akvárium: a Dark Dark Dark egy magával ragadó (dzsesszes, popos hatásokat is mutató) indie-folk zenekar Minneapolisból, élén a lenyűgöző énekesnővel, Nona Marie Invie-vel, a North America pedig egy lo-fi piszchedéliában utazó New York-i ikerpárt takar.


HUNTER/GAME (IT)

Helyszín: Urimuri

Kezdés: 21:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook eseményoldal

Aki a mostanában dívó deep house-t szereti, ne vadásszon tovább péntek esti programra, hanem csekkoljon be az Urimuriba és hagyja, hogy néhány órára a mélyen lüktető groove-okon gördülő, poposan dallamos, kifinomult deep house milánói maestrói, a Hunter/Game duó boldog prédájává váljon. Az olaszok mellett a házigazdák, Blatti, Jumpski és Maple Dip is garantáltan leterítik a táncteret.



Május 18.



REBEKAH (UK)

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: elővételben: 1700 Ft, a rendezvény napján éjfél előtt 2200 Ft, éjfél után 2700 Ft

Facebook eseményoldal

Női fölény az aktuális Technokunst-partin, legalábbis ami a dj-ket illeti, hiszen a rezidens Dork mellett az est vendége a techno sötét(hajú) brit angyala, Rebekah, a műfaj német bástyájának, Chris Liebing CLR kiadójának egyik legújabb fegyvere, aki a rá jellemző darkos, indusztriálosan kattogó-tekerő technót gépies precizitással, ámde elegánsan veti be ellenállhatatlanul amerre játszik a Tresortól a Fabric-ig, és most az A38-on. A Technokunst férfi fele, Isu felkötheti a gatyáját - ahogyan a partizók is.

 

Május 19.

 

GROUP RHODA (US)

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

A szintis minimalizmus – vagy ha így jobban hangzik: minimal synthwave – iránt hűvösen rajongók számára a Küss Mich estek biztos pontot jelentenek, és a brigád hónapról hónapra szervírozza is e hangzásvilág csodálatosan különc előadóit. Ezúttal a San Francisco-i Mara Barenbaum, azaz Group Rhoda érkezik, aki számaiban a darkos, gótikus szintizenét, a tropikáliát, a dubot és a pszichedéliát elegyíti szuggesztív módon – képzeljünk el egy pálmafákkal körülvett futurisztikus gyártelepet fekete-fehérben. Group Rhoda első magyarországi fellépését Zefyr minimal dj-szettje vezeti fel, a koncert után pedig Küss Mich-buli Gördönnel és Splatterrel.




FRENCH FILMS (FIN)

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 21:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Az öttagú finn French Films-re lehet, hogy hatottak a francia filmek, a zenéjük viszont inkább a zajos-pszichedelikus angolszász gitárzenék iránti rajongásról árulkodik, a Beach Boys-tól a Jesus And Mary Chainig, amivel nem hogy semmi baj nincs, de a Johannes Leppänen vezette zenekar mindebből igazán friss és lehengerlő hangzást alakított ki magának. Áprilisban megjelent második albumuk turnéján, annak amerikai etapja előtt ismerkedhetünk meg velük élőben.

 

Május 20.

 

JEX THOTH (USA)

Helyszín: Trafik Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 3000 Ft.

Facebook eseményoldal

Az elmúlt évek egyre erősödő underground retró-irányzata a hatvanas-hetvenes évek ős-doom, mágia-barát rockzenéit (Black Sabbath, Coven, Amon Düül II) szellemidéző okkult metál, amelynek egyik legeredetibb – a múltidézést egyedi módon űző – zenekara a Jex Thoth. Az amerikai csapat főként a névadó énekesnő kvalitásaival, illetve stoneres kilengéseivel emelkedik ki a Ghost vagy a Devil’s Blood által fémjelzett mezőnyből, no meg azzal, hogy ők már a divathullám előtt, 2008 óta ebben a zsánerben utaznak. Most először eljutnak hozzánk is, magyarországi bemutatkozásuk előzenekara a miskolci  black metál formáció, a Karst lesz.



Május 21.


DEPECHE MODE (UK)

Helyszín: Puskás Ferenc Stadion

Kezdés: 20:00

Belépő: 9900 Ft - 29 900 Ft

HA NINCS MÉG JEGYED A KONCERTRE, SZEREZD BE NÁLUNK!

 

Május 22.

 

KENNY DOPE feat. RASHEED CHAPPELL (USA)

Helyszín: Urimuri

Kezdés: 21:00

Belépő: 2500 Ft

Facebook eseményoldal

A parti beharangozóját elolvashatod itt.

 

Május 24.

 

RUEDE HAGELSTEIN (DE)

Helyszín: Corvintető

Kezdés: 22:00

Belépő: 23:00 előtt 500 Ft, utána 1000 Ft

Facebook eseményoldal

Egy estére a berlini Watergate szellemisége és zenéje hatja majd át a Corvintetőt, a világ jelenlegi egyik legjobban hájpolt klubjának rezidense, Ruede Hagelsstein dj-szettje által. Emberünk nyolc éve házi dj a Watergate-ben, és ő készítette a tech-house / minimal hívek Mekkája saját mixalbum-sorozatának új, tizenharmadik darabját, ez adja a produceri minőségben is világklasszis német budapesti vendégjátékának apropóját. Itteni vendéglátói a partit szervező LavaLava csapat tagjai, Tolo, Falcao és Fez lesznek.

 

Május 25.

 

TAMIKREST

Helyszín: Művészetek Palotája

Kezdés: 19:30

Belépő: 2900  / 3500  /  4500 Ft

A tradicionális tuareg dallamokat a pszichedelikus gitárzenével összesodró sivatagi rock új generációjának legjobbja a Tamikrest. A polgárháborús menekültekből 2006-ban alakult, hangzásvilágába a hiphopot és arab popot is beemelő nyolctagú „koalíciót” (ezt jelenti a nevük) Chris Eckman (Walkabouts, Dirtmusic) karolta fel, és ma már a műfajt megteremő Tinariwen méltó örököseként tartják számon.

 

Május 29.



GREG HAINES (UK), CARLOS CIPA (GER)

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: elővételben 1000 Ft, a helyszínen a koncert napján 1500 Ft

Facebook eseményoldal

Nils Frahm, Ólafur Arnalds, vagy az A Winged Victory for the Sullen mellett a modern klasszikus zene ifjú titánjainak Budapesten is megfordult táborát erősíti a brit Greg Haines és a német Carlos Cipa is - egy este így együtt viszont most először játszanak majd a magyar közönségnek. Kettejük közül a grandiózus témákban gondolkodó zeneszerző Haines az aktuálisabb, abban a tekintetben, hogy májusi megjelenésű új albumát bemutatni jön hozzánk, kortársa pedig újfent elvarázsolja majd az itteni hallgatóságot szépséges, bensőséges zongoradarabjaival.

Címkék: programajánló
https://recorder.blog.hu/2013/05/17/depeche_mode_kenny_dope_french_films_jex_thoth_tamikrest_ketheti_zenei_programajanlo
Depeche Mode, Kenny Dope, French Films, Jex Thoth, Tamikrest - kétheti zenei programajánló
süti beállítások módosítása