Egy teljes töredék a These New Puritans új albumából

2013.05.08. 20:38, Frontrecorder

tnp.jpg

Közel három és fél évvel az általunk is 2010 legjobb albumai közé sorolt Hidden után, június 10-én érkezik a These New Puritans új, harmadik stúdiólemeze Field Of Reeds címmel. A londoni experimentális indie-pop zenekar vezére, Jack Barnett korábban az előzőnél "csendesebb" zeneanyagot ígért, amely állítását a beharangozóul közzétett dal legalábbis igazolja.

A southendi színtérről indult These New Puritans zenész-dalszerző-frontembere a honlapjuk legutóbbi bejegyzésében már úgy fogalmaz, az új album picit más, mint - az élőben több alkalommal komolyzenei kísérettel és gyerekkórussal is előadott - Hidden, de hogy pontosan milyen, azt szerinte nehéz lenne szavakkal körülírni. "A zene ezen a lemezünkön önmagáért beszél, sokkal inkább, mint bármi, amit korábban csináltunk" - így Barnett, aki még talányosan hozzáteszi, hogy a közte és a zene között eddig meglévő hézag mostanra teljesen eltűnt. A These New Puritans kilenc számos harmadik albuma egyébként annyiban is más, hogy a billentyűs, sampleres Sophie Sleigh-Johnson helyére egy énekesnő érkezett, az ifjú portugál fado-előadó Elisa Rodrigues, aki a dalok felében működött közre, illetve a koncerteken is fellép a zenekarral. 

És akkor következzen végre az új dal, vagy inkább modern klasszikus zenemű, a zongorát, vonósokat, fúvósokat és ütősöket felvonultató, a dallamok visszafogott emelkedettségét a szaggatott dobritmusok keltette feszültséggel ellenpontozó  Fragment Two:

Ez pedig a These New Puritans tavalyi remixe Björk Mutual Core című dalából:

Címkék: these new puritans
https://recorder.blog.hu/2013/05/08/egy_teljes_toredek_a_these_new_puritans_uj_albumabol
Egy teljes töredék a These New Puritans új albumából
süti beállítások módosítása