Eros Ramazzotti és a nők

2013.05.05. 16:54, rerecorder

eros.jpg

Hamarosan, egészen pontosan május 8-án lép fel az Arénában Eros Ramazzotti a nemzetközileg talán legnépszerűbb kortárs olasz popénekes. A tizenkettedik, 2012 végén megjelent Noi című albumával turnézó szívtipró új lemezén is előad sztárénekesnőkkel közös dalokat, úgyhogy nézzük csak milyen viszonyok fűzik az ellenkező nemhez és, hogy melyek a legjobb – nőkkel közös – duettjei.

erosramazzottimichellehunziker.jpgAz 1963-as születésű zenész életében már a névadás meghatározó szereppel bírt, építőmunkás apja a szerelem görög istenéről nevezte el fiát – teljes nevén: Eros Liuciano Walter Ramazzotti. Édesapja könyvekkel és hasznosítható tudással nem, csak szexuális felvilágosítást biztosító képekkel látta el fiát, bár a dalszerző-előadó életében a legfontosabb pillanat is a családfőhöz kötődik, ő adta Eros kezébe első gitárját. A zenész nagyon félénk fiúként nőtt fel, de hódító alkata azért csak segítette mind karrierjében, mind a lányokkal való kapcsolatteremtésben. Nyolcvanas évekbeli korai lemezei megalapozták olaszországi karrierjét, a ’87-es harmadik album, az In certi momenti idejére már a spanyol ajkú közönség leborult Eros lábai elé, onnantól az olasz nyelvű album mellé mindig készült spanyol nyelvű változat is a nagylemezekből. Az 1990-es In ogli senso-val sikerült betörnie a német zenei piacra is, ekkortól pedig már egyértelműen ő Európa egyik legnépszerűbb énekese.

Eros-Ramazzotti-e-Marica-Pellegrinelli_650x435.jpgRamazzotti a harmincas évei elején, 1995-ben horgonyzott le először komolyan egy nő mellett, ez pedig a svájci modell- és tévés műsorvezető Michelle Hunziker volt (fenti kép), aki 1998-ban feleségül is vett, Aurora nevű lányuk 1996-ban született. 2002-ben vált külön a pár útja, a szakítás nagyon megviselte az énekest: „a könnyekben végződő házasság sokak számára ismerős, olyan emlék, amit nagyon bonyolult kitörölni”. Többször is arról beszélt, hogy nem jár senkivel: „rengeteg lehetőség adódna, de ezek mind felületes kapcsolatok lennének”. Magánéletét még inkább óvni kezdte és bár a pletykák több nővel is összehozták, a kétezres években Roger Garth színésznővel látták a legtöbben: „a szerelem irracionális, és nagyon nehéz újrakezdeni, amikor már mindent beleadtál egy kapcsolatba”. Ramazzotti 2010-ben vállalta fel a következő kapcsolatát, ekkortól Marcia Pellegrinelli olasz modell-színésznővel jár (fent), és már nekik is van egy közös lányuk, Raffela Maria.

Az érzelmes énekes szerelmi tapasztalatait sokszor megénekelte már és nőkkel közös duettjei is természetesen a témát boncolgatják, nézzük is időrendben, melyek voltak a legjobb ilyen jellegű szerzeményei. Először, 1987-ben a feltörekvő Patsy Kensittel énekelte a La luce buona delle stele-t. A dal mindkettejük ázsióját növelte, Eros erősödött Európában, Kensit a következő évben befutott Eighth Wonder nevű zenekarával angol hazájában.

Eros következő nagyágyús női duettje egy jóval rockosabb szám volt Tina Turnerrel első válogatáslemezére, az 1997-es Eros-ra. A Cosas de la vida az előzőhöz hasonlóan kétnyelvű ballada.


A Turnerrel közös sláger újra növelte Ramazzotti népszerűségét, hát következő sorlemezére is kapott maga mellé egy hatvanas évek óta népszerű amerikai énekesnőt, ezúttal Chert. A jól bevált kétnyelvű balladavilág ismét aratott, Piu' Che Puoi 2001-ből.


Eros a 2003-as albumán kihagyta a tuti receptet, de 2005-ben ismét elővette, ezúttal egy fiatalabb énekesnővel, Anastaciával duettezett, az I Belong To You-ban egész sok teret engedve parnerének. 


a tavaly megjelent Noi című Ramazzotti-albumon több duett is elhangzik (mint ahogy amúgy férfiakkal is énekelt többször is korábban: Andrea Bocelli, Joe Cocker, Ricky Martin), az ex-Pussycat Dolls Nicole Scherzingerrel közös Fino all'esasi azonban szakít a nagyon balladisztikus vonallal, középtempós popdal.


a május 8-ai budapesti Aréna-koncert eseményoldala

(A cikk a Showtime támogatásával készült.)

https://recorder.blog.hu/2013/05/05/eros_ramazzotti_es_a_nok
Eros Ramazzotti és a nők
süti beállítások módosítása