Vampire Weekend koncertközvetítés, rendezte: Steve Buscemi

2013.04.29. 19:30, Frontrecorder

vampireweekend.jpg

Április 28-án este a New York-i Roseland Ballroomban lépett fel a Vampire Weekendna és akkor mi van? Az van, hogy a brooklyni zenekar koncertjének élő online közvetítését a jellegzetes fizimiskájú színész, Steve Buscemi rendezte, úgyhogy már csak emiatt is látni kell. Az élő stream visszajátszása mellett mutatjuk az esemény vicces beharangozó videóit is, amelyekben feltűnik Debbie Harry és Grimes, és kiderül, tulajdonképpen mi köze van egymáshoz Steve Busceminek és a Vampire Weekendnek.

A koncertet egyébként az American Express Unstaged nevű zenei programsorozatának YouTube/VEVO csatornája adta élőben tegnap este, egyszerre négy választható szemszögből (rendezői, színpadi, nézőtéri, öltözői) mutatva a Vampire Weekend két és fél év óta első New York-i fellépését. A koncertközvetítés "rendezői változatának" teljes egésze visszanézhető itt:

A koncerten Ezra Koenigék több dalt is bemutattak május 14-én megjelenő Modern Vampires Of The City című harmadik albumukról, például a lemezt nyitó Obvious Bicycle-t és az Everlasting Arms címűt. A koncert streamet rövid kamu dokumentumfelvételek sorozata előlegezte meg, azt bemutatva, hogyan próbált összecsiszolódni a zenekar és - a fontoskodó-bennfenteskedő, magát nagymenőnek beállító, de valójában mindennel beégő és nagyon ciki karaktert alakító - Steve Buscemi, az első (kínos) találkozástól a (nem kevésbé feszengős) közös húsvéti vacsoráig.

A szó szerint bemutatkozó első részből rögtön megtudhatjuk, hogy milyen, khm, szoros szálak is fűzik össze a Vampire Weekendet és az 55 éves színész-rendezőt: állítólag Chris Baiónak, a zenekar basszusgitárosának anyai dédmamája első kuzinja volt Buscemi nagypapája lánytestvérének... hmmm... (és van még egy hasonló erősségű kapocs: a színész fiának, Lucien Busceminek Fiasco nevű zenekara 2008-ben egyszer fellépett a Vampire Weekend előtt.)

A továbbiakban láthatjuk, ahogyan a projekt iránt roppant elkötelezett Buscemi fáradhatatlanul szórólapozik, majd még ennél is direktebben vadászik nézőkre az utcán, aztán tojást fest a zenekar tagjaival, később pedig a New York-i 5th Avenue-n zajló húsvéti parádén még egy városnéző buszt is eltérít. Az utcai ünnepség előtt Buscemi kötetlen brunch-ot rendez, amelyre megpróbálja elcsábítani Grimes-t - de epic fail lesz belőle:

Szerencsére a húsvéti vacsora, amelyen rajta, a szülein és a zenekar tagjain kívül részt vesz régi barátja, Debbie Harry is, fesztelenül oldott hangulatban telik és remekül sikerül - legalábbis Buscemi számára:

https://recorder.blog.hu/2013/04/29/vampire_weekend_koncertkozvetites_rendezte_steve_buscemi
Vampire Weekend koncertközvetítés, rendezte: Steve Buscemi
süti beállítások módosítása