Huszonöt évvel ezelőtti híradós tudósítás a Kerekes Band új albumának stúdiómunkálatairól

2013.04.24. 12:27, Frontrecorder

kerekesbandtrailer.jpg

A megtévesztésig korhű videóval harangozza be Folklore Man címmel július 1-jén megjelenő új albumát a Kerekes Band: tisztára, mintha egy gyári tudósítást látnánk a Magyar Televízió Híradójában úgy 1988 táján. A retró-élményt a jellegzetes orgánumú Bozai József narrációja teszi teljessé.

A szocializmusbeli (a főcím alapján 1986-1988 közé tehető) híradós tudósításban a Kerekes Band tagjait fehér köpenyes mérnökökként látjuk, amint a legnagyobb szakértelemmel rögzítik a dalaikat a Magyar Rádió 8. Stúdiójában. Az álriportban minden a helyén van: a képminőség, a színek, az aláfestő zene (a Black Devil projektjével ismert francia Bernard Fevre-től) és a nyelvhasználat mind teljesen hiteles - és persze mai szemmel-füllel roppant vicces. A lólábat azért kilógató beszámolóból megtudjuk, hogy "a zenekar dolgozói"  a "legkorszerűbb tudományos és műszaki vívmányokat hasznosítva" rögzítették negyedik nagylemezüket, "figyelembe véve az irányadó üzembiztonsági elvek betartását is". De a kedvenc mondatunk ez: "A hangok sűrűn hálózott kavalkádja által válik e sivár, élettelen birodalom élettel teli, üde oázissá." A werkfilmet a Kerekes Band dobosa, a zenekar Lego-animációs klipjét is jegyző Fehér Viktor és Fehér Marcell rendezte (ő volt az operatőr és a vágó is), és szerepel még benne Sohajda Péter a Shapat Terror zenekarból.

Címkék: kerekes band
https://recorder.blog.hu/2013/04/24/huszonot_evvel_ezelotti_hirados_tudositas_a_kerekes_band_uj_albumanak_studiomunkalatairol
Huszonöt évvel ezelőtti híradós tudósítás a Kerekes Band új albumának stúdiómunkálatairól
süti beállítások módosítása