Bevezetés a Girly house-ba - egyéves lett Karanyi és Seres partisorozata (exkluzív mix)

2013.04.17. 14:19, Frontrecorder

girly.jpg

Egy éve sorolt be a fővárosi partirendbe a Girly, a zenekészítés mellett a dj-zést is aktívan gyakorló Karanyi és a Budapest-Berlin-Bristol vonalon ingázó dj-producer Seres Bálint (Tempo) közös klubestje. Budapest egyetlen "social house" bulisorozata április 19-én, pénteken a Corvintetőn ünnepli első születésnapját, a házigazdák mellett válogatott dj-barátaikkal (Flux, Rapsaam, Tolo és a Headshotboyz). Az ünnepi alkalomból szóban és zenében egyaránt bemutatjuk itt a Recorderen a Girly-t; miniinterjút és exkluzív, letölthető mixet is adtak nekünk. 

- Hogyan jött a Girly House Local ötlete, mennyiben más, mint a többi tánczenei klubest?

- Tulajdonképpen a zenén keresztül alakult ki barátság kettőnk között. Persze elmeséltük egymásnak a legkedvesebb külföldi és hazai partiélményeket, és beszélgettünk arról is, hogy milyen lenne az álombulink, amiből szinte teljesen természetesen jött, hogy ezt meg is valósítsuk. Organikusan alakult ki minden, az arculat, a zenei világ. Minél lazábbra és természetesebbre akartuk venni és nem egy x-edik túlgondolt, izzadtságszagú klubestet létrehozni.

- Mi a Girly koncepciója, filozófiája és tulajdonképpen milyen az a Girly house?

- A Girly-vel nem is igazán zenei stílust, inkább egy életérzést adunk át. Ez egy olyan buli, ahol nincs veretés, nincsenek feszülős ütemek, egy közösségi élmény, ezért mi social house-nak nevezzük. Stílusát tekintve leginkább a berlini deep house dominál, de játsszuk magyar producerek zenéit is, és mindent, ami dinamikát ad a bulinak. Szeretjük a humort és az olyan zenét, amitől az emberek boldogok. Haa nevek segítenek, akkor olyanok zenéi pörögnek, mint például Douglas Greed, Chaim, Claude VonStroke, Claptones, Ben Pearce, HOSH, Justin Martin, Whomi.

- A Girly szinte a kezdetektől teltházzal fut, mi a sikeretek oka?

- Mindig igyekszünk megújulni és közben mégis hozni az hozzánk köthető stílust és hangulatot. Van a buliknak a közönségünk és a zenei világ miatt egy egészen sajátos atmoszférája és az embereknek talán erre volt szüksége, hogy kapjanak valami könnyed meglepetést. Mert a bulik nagy része Budapesten a nagy külföldi nevekre épül, amivel persze semmi gond nincs, csak mi szerettünk volna valami oldott hangvételű, de mégis minőségi és előremutató lokál dolgot létrehozni.

- Mik a terveitek a következő egy évre?

- Most nyárra alakulóban van egy rezidencia, ami rendszeresen megy majd a szezonban és szigorúan Girly House Local dolog lesz, de ezen kívül tervezünk különleges megmozdulásokat, ősztől pedig folytatjuk a zárthelyi klubesteket. Maradunk úgy és olyanok, amilyennek a Girly-t elképzeltük.

 

És hogy milyen az egyébként tényleg javarészt lányokat vonzó Girly zenei világa, azt villantja fel ez a rövid mix, amelyet a Recordernek készített a klubest társ house-kezelője, Seres aka Tempo: 

Címkék: house mix karanyi
https://recorder.blog.hu/2013/04/17/bevezetes_a_girly_house-ba_egyeves_lett_karanyi_es_seres_partisorozata_exkluziv_mix
Bevezetés a Girly house-ba - egyéves lett Karanyi és Seres partisorozata (exkluzív mix)
süti beállítások módosítása