Egy Isten háta mögötti ausztrál kisvárosban lesz az új Daft Punk-album premierje

2013.04.09. 17:57, Frontrecorder

907486-wee-waa.jpg

Ha ez a hír nem igaz, akkor is fantasztikus, ha pedig igaz, akkor egyenesen zseniális: állítólag egy 2100 lakosú ausztrál kisvárosban mutatják be a világon először a Random Access Memories című új Daft Punk-albumot, május 17-én. 

DaftPunkPoolside.jpgAz ausztrál sajtóban mindenesetre arról számolnak be, hogy a francia duó negyedik stúdiólemezének világpremierjét a Sydneytől nyolc órányira található, Narrabri megyéhez tartozó település, a gyapottermelés egyik helyi központjának számító Wee Waa rendezvényparkjában tartják. Az ottani lapok úgy tudják, az ötlet a Daft Punk kiadójától, a Sonytól származik, és a lemezcég munkatársai két hete már terepszemlét is tartottak a kisvárosban, hogy meggyőződjenek a helyszín alkalmasságáról. A Daft Punk személyesen nem lesz jelen az eseményen, amely tehát nem koncert lesz, hanem egy listening party; az albumot egy spéci színpadról játsszák majd le elejétől a végéig. A napnyugtakor kezdődő társas lemezhallgatásra mindössze négyezer főt engednek be a helyszínen, de az egészet közvetítik az interneten, elvileg a daftpunkweewaa.com oldalon, ami ugyan per pillanat nem él, de a domaint a Sony ausztrál kirendeltsége jegyeztette be.

Közben egy számlista is napvilágot látott, ugyan még mindig számcímek nélkül, de legalább már a közreműködők teljes - valószínűsíthető - névsorával:

1- Nile Rodgers (Guitar), Paul Jackson, Jr. (Guitar) - 4:34
2- Instrumental - 5:21
3- Giorgio Moroder (Synth) - 9:04
4- Chilly Gonzales (Piano) - 3:48
5- Julian Casablancas (Vocals) - 5:37
6- Nile Rodgers (Guitar), Pharrell Williams (Vocals) - 5:53
7- Paul WIlliams (Vocals and Lyrics) - 8:18
8- Nile Rodgers (Guitar), Pharrel Williams (Vocals) - 6:07
9- Paul Williams (Lyrics) - 4:50
10- Instrumental - 5:41
11- Todd Edwards (Vocals) - 4:39
12- Noah Benjamin Lennox (Panda Bear, Animal Collective - Vocals) - 4:11
13- DJ Falcon - 6:21

Az alábbi videóban a 11. számban éneklő kultikus hírnevű amerikai house-producer Todd Edwards (aki már a 2001-es Discovery-n is közreműködött egy számban) mesél - Giorgio Moroder után - a Daft Punkkal közös munkáról, amit "iszonyú nehéz volt titokban tartani":

Címkék: daft punk
https://recorder.blog.hu/2013/04/09/egy_isten_hata_mogotti_ausztral_kisvarosban_lesz_az_uj_daft_punk-album_premierje
Egy Isten háta mögötti ausztrál kisvárosban lesz az új Daft Punk-album premierje
süti beállítások módosítása