Hideg tavasz és ingyen letölthető szám a Mount Kimbie-től

2013.03.25. 18:06, Frontrecorder

mountkimbie.jpg

Közel három év után, május 27-én jelentkezik második albumával a Mount Kimbie brit elektronikus zenei duó, amely a bejelentést aláhúzandó egy dalt ingyen elérhetővé tett a Cold Spring Fault Less Youth címen érkező anyagról.

mountkimbiecover.jpgDominic Maker és Kai Campos producerpárosa időközben a Hot Flush kiadótól átszerződött a patinás Warphoz, az új lemezük már ott jelenik meg, rajta 11 számmal, amelyek közül kettőben az idei év befutói között számon tartott énekbeszélős-gitáros suhanc King Krule működött közre. 

A Mount Kimbie tagjai a majd hároméves albumhiátust azzal magyarázzák, hogy egyrészt alapból lassan dolgoznak, másrészt az eltelt idő alatt többnyire végig koncerteztek, ami egyben megváltoztatta a zeneíráshoz való hozzáállásukat; elmondásuk szerint a második lemezük egészen zenekaros érzetű, és megszólalásában élőbb, mint debütálásuk, a 2010 júliusában kijött, nálunk is az év lemezei közé sorolt Crooks & Lovers (amely végighallgatható itt). Az új albumról még azt is elárulták, hogy sokkal jobban elengedték magukat a számok komponálásakor, és mivel időközben változott az ízlésük és nem akarták ismételni magukat - azért sem, mert véleményük szerint a Crooks & Lovers hangzásvilágát rengetegen lekoppintották -, így sok új elem került a zenéjükbe. Az egyik ilyen az éneklés, ahogyan az a közelgő új albumukról elsőnek közzétett, nyugtalan hangulatára kopácsolós dobhanggal ráerősítő dalban, a Made To Stray-ben hallható. A szám egyébként email cím megadása ellenében ingyen letölthető innen.

Dominic és Kai az új lemezről is beszélnek a Red Bull Music Academy Hashtags című videószériájának velük forgatott részében:

Ez pedig egy korai számuk, a 2009-es Sketch on Glass EP-n szereplő Serged 2011-es remixe, amelyet a magyar Headshotboyz duó készített:

Címkék: mount kimbie
https://recorder.blog.hu/2013/03/25/hideg_tavasz_es_ingyen_letoltheto_szam_a_mount_kimbie-tol
Hideg tavasz és ingyen letölthető szám a Mount Kimbie-től
süti beállítások módosítása