Vegán cipőt tervezett a Dinosaur Jr. vezére

2013.03.21. 21:06, Frontrecorder

jmascis.jpg

A természetes, organikus eredetű, etikus módon nyert alapanyagokkal dolgozó amerikai Keep cipőmárka számára tervezett sivatagi taposót a Dinosaur Jr. veterán indie-rock zenekar énekes-gitáros-dalszerző vezetője, J Mascis. A március 25-ig előrendelhető bokacsizmához picture disc is jár, rajta egy eddig kiadatlan J Mascis-dallal.

A hollywoodi székhelyű Keep 2006 óta készít cipőket a kézműves hagyományok ápolásával, etikus (a környezetet és az állatvilágot nem veszélyeztető, a munkaerő-kizsákmányolást tiltó) módon, Guatemalából, Japánból és Észak-Amerikából származó, növényi eredetű és a fenntarthatóság elve alapján előállított alapanyagokból. Kollekciójukban jelenleg tizennégyféle, letisztult vonalvezetésű lábbeli szerepel, köztük a Shaheen magasszárú desert boot, amelyből most a Dinosaur Jr.-főnök tervezett egyedi modellt. A lila színű, vegán szarvasbőr felsőrészű sivatagi taposó egyedi jellegét a sarkán található díszítés adja, a hímzett minta ugyanis J Mascis gitárpántjáról való.

keepdinosaurjr.jpg

A korlátozott példányszámban forgalomba hozott cipő 75 dollárba kerül, és aki szeretne magának belőle egy párral, annak igyekeznie kell, mert március 25-én lezárul az előrendelés. Bönuszként, a cipő mellé picture disc vinyl kislemez jár, rajta egy eddig kiadatlan J Mascis-felvétellel, amiről azonban többet nem árulnak el a csuka oldalán. A cipő eladásaiból a jótékonyság indiai nagyasszonya, Mata Amritanandamayi nemzetközi segélyszervezetét támogatja a Keep, amelynek korábban az Animal Collective tagjai, valamint Justin Vernon, a Bon Iver vezére is tervezett cipőt; ez utóbbi reklámszpotja alább:

https://recorder.blog.hu/2013/03/21/vegan_cipot_tervezett_a_dinosaur_jr_vezere
Vegán cipőt tervezett a Dinosaur Jr. vezére
süti beállítások módosítása