Cigis- és kólásdobozra hajazó kazettaborítók a Stones Throw MC-jétől

2013.03.20. 13:16, Frontrecorder

jonwayne2.jpg

A hiphophoz alapból hozzátartozik az ismert motívumok új kontextusba helyezése, az MC-producer Jonwayne pedig igen vakmerően él ezzel a gyakorlattal: az hagyján, hogy művésznevét az amerikai színészikon John Wayne-től vette, de a legismertebb világmárkák arculatával is lazán eljátszadozik. Tavaly a rapjeiből és zenéiből kiadott egy kazettát, amelynek borítója kísértetiesen hasonlít egy doboz Marlboróra, olyannyira, hogy a dohánycég be is zúzatta a kiadványt. Erre most a szemüveges, bozontos experimentális hiphop-zenész rátett még egy lapáttal: új kazettája úgy fest, mint a dobozos Coca-Cola.

A Los Angeles-i future beats-színtéren mozgó Jonwayne ügyesen generálja a hype-ot maga körül, hiszen már önmagában az hírértékű, hogy kizárólag kazettán jelentet meg zenét - a vinyl után mostanában ez a kihaltnak elkönyvelt formátum is újraéledni látszik, és besorolt a hipszter státusztárgyak közé. De a tavaly júliusban a kaliforniai Stones Throw gondozásában kiadott, 24 perces, Cassette című anyagának borítója körül kialakult botrányból végső soron ugyancsak profitált: miután a Philip Morris szerint a borító grafikája visszaélt az általuk gyártott Marlboro cigaretta dobozának jellegzetes és levédett arculati elemeivel, a dohányipari multi elrendelte a kazik megsemmisítését, ami jócskán megdobta a kiadvány "last minute" eladási mutatóit.

A FUTURE BEATS MAGYAR ÉLHARCOSAIT ISMERED? ITT BEMUTATJUK ŐKET.

Jonwayne pedig a folytatásban még tovább ment, elég ugyanis egy pillantást vetni a most megjelent, 36 perces Cassette 2 borítójára, hogy felmerüljön a kérdés: mikor jelentkeznek be nála a Coca-Cola ügyvédei?

Íme, így néz ki a két inkriminált kazetta:

jonwaynecassette.jpg

A Cassette beharangozó videója a lehető legegyértelműbbé teszi a cigis utalást: 

A Cassette 2 egy száma meghallgatható alább:

https://recorder.blog.hu/2013/03/20/cigis-_es_kolasdobozra_hajazo_kazettaboritok_a_stones_throw_mc-jetol
Cigis- és kólásdobozra hajazó kazettaborítók a Stones Throw MC-jétől
süti beállítások módosítása