Zeneipari Hivatal – az iskola, ahonnan a diákok óra után sem akarnak hazamenni

2013.03.13. 17:45, rerecorder

BODROGI 2.jpg

(X) Elindult a Zeneipari Hivatal, az ország első olyan zeneipari iskolája, amely egyszerre több zeneipari kurzust kínál!

Idehaza a Zeneipari Hivatal hirdet először és egyedülálló módon popzenetörténetet, zeneipari angol szakszókincset és a digitális zeneüzlet ismereteit oktató képzést!

Három képzésünk kezdődik 2013 áprilisában Budapesten:

•          A Beatles-től Yonderboi-ig: könnyűzenetörténet a gombafejű Beatles-fiúk felbukkanásától a popkaméleon Lady Gagáig

•          Acess All Areas: a nemzetközi zeneipar szókincse

•          Digitális zene üzlet A-Z-ig!: a digitális zenei üzlet háttérismeretei, működése és gyakorlata

J+üVORSZKY.jpgCsak a Zeneipari Hivatalban oktat, vezet kurzust Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész, aki többek közt A magyarock története 1-2. című könyv szerzője. A Beatles-től Yonderboi-ig kurzuson oktat Csatári Bence, a Kádár-korszak könnyűzenei politikájának szakértője is, mindketten könnyűzenei tanulmányokból doktoráltak.  Ez a képzés hiánypótló és segít mindazoknak, akiket akár laikusként, akár érdeklődőként, akár zenével foglalkozó szakemberként érdekel a könnyűzene története.

Bodrogi András, a magyar zenei new media-guru Digitális zene üzlet A-Z-ig! címmel vezet kurzust. A digitális zenekultúra egyedülálló oktatója, gyakorlati szakemberként számtalan országosan ismert zenekar és előadó lemezét segítette a hazai vagy akár a nemzetközi digitális zene piacra jutásában. Kurzusa olyan zeneipari szereplők, könnyű- és komolyzenészek, alkotók számára fontos, akik online szeretnék az elkészült dalaikat értékesíteni a különböző digitális áruházakban (iTunes, amazon.com stb.) és egyéb online platformokon, mint a YouTube, azokból pénzt keresni.

A zeneipari angolt egy Liverpoolban zeneiparból diplomázott egyetemi tanár, Steve Swindelli oktatja. Az Access All Areas olyan nemzetközi karrierre vágyó zenészeknek, külföldre szervező kulturális szakembereknek szól, akik nehezen vagy bátortalanul olvasnak angolul zeneipari szerződéseket, könyveket, tanulmányokat.

A Zeneipari Hivatal iskola elméleti és gyakorlati felépítettsége egyedülálló a hazai zeneipari képzések között.

CSAT+üRI.jpgA Zeneipari Hivatalban olyan iskolát építünk, ahonnan a diákok óra után sem akarnak hazamenni. Olyan iskolát, ahol élmény a tanulás. Olyan iskolát, ami személyre szabja a tananyagot. Olyan iskolát, ami kiemelkedő zeneipari szakembereket és jól informált, megfelelő készségekkel bíró diákokat képez.

A tananyagot a legmodernebb pedagógiai, felnőttképzési módszerek szerint állítjuk össze. Nagyon határozott pedagógiai alapelvek szerint és szakemberek segítsége alapján működik a Zeneipari Hivatal. Kiemelten fontos nekünk a digitális nemzedék ismerete, a tananyag átadásának modernizálása, a Prezi használata, a differenciált oktatás, azaz személyes kapcsolat minden diákkal és a tananyag személyre szabása, a különböző tanulási stílusok figyelembe vétele. Mindeközben folyamatosan képezzük magunkat, tanári stábunkat.

Sok gyakorlati feladattal, valódi élményekből, tapasztalatokból hozott példákkal segítünk a diákokat készségeik fejlesztésében. Célunk, hogy a hazai zeneipart segítő, a gyakorlatban és az elméletben is hasznos tudással rendelkező, a folyamatokat értő, a zeneipart kreatív munkával gazdagító diákok kerüljenek be az iparba. Olyan iskolát akarunk működtetni, ami a végzett diákjai munkájával, tudásával, képzettségével segít a magyar zeneiparnak és a magyar zenének helytállni a nemzetközi piacon.

Számtalan zenével, zeneiparral foglalkozó filmet nézünk, külső helyszínlátogatást és rendezvényt szervezünk. Fontos, hogy diákjainkból közösség alakuljon és ezek az alkalmak erre valódi lehetőséget biztosítanak.

A Zeneipari Hivatalban egyedülálló módon olvastatunk a zeneiparról. Minden zeneipari képzésünket és azok előadásait magyar és angol nyelvű és csak nálunk elérhető, magyarra fordított külföldi szakirodalmakkal, kötelező és ajánlott olvasmányokkal támasztjuk alá, segítve ezzel a hallgatók alaposabb, teljes körű tájékozódását. Az angol és amerikai zeneipari képzések elvárásait is figyelembe vevő, azok olvasmánylistáinak mentén összeállított kötelező és ajánlott irodalmak használatával tanítunk. Ehhez az iskolánkban zeneipari könyvtár is működik, amelynek kötetei csak nálunk hozzáférhetőek Magyarországon.

kep_prospektusba.jpgA Zeneipari Hivatalban olyan iskolát szeretnék üzemeltetni, ahova örömmel köszönnek be régi diákok. Olyan iskolát, ahol öröm órán lenni és egymással találkozni.

Egy olyan iskola megteremtése a célunk, amelynek végzett szakemberei magasan kvalifikáltak; már kurzus befejeztével, azaz pályakezdésük idején rendelkeznek gyakorlattal, ismerik a hazai és a nemzetközi zeneipari fórumokat, folyamatokat és főbb szereplőket, olvasták a zeneipari alapirodalmakat és a nálunk is finomított szakmai igényességünknek köszönhetően folyamatosan figyelemmel követik az új zeneipari cikkeket, könyveket tanulmányokat és történéseket.

Olyan iskolát, ahova rendszeresen járnak oktatni és előadni világhírű zeneipari szakemberek és amelynek bizonyos képzéseire a már a hazai zeneiparban dolgozó szakembereknek sem derogál beiratkozni.

A Zeneipari Hivatal egy ötéves álom megvalósulása. A Zeneipari Hivatal alapítója, Morcz Fruzsina Londonban, a világ egyik legjelentősebb zeneipari diplomáját adó University of Westminster Music Business Management szakán végzett. Gyakorló zeneipari oktató, zenei szervező, a Birmingham City University zeneipari doktori programjának hallgatója.

A kurzusokról részletesebb tájékoztató  www.zeneiparihivatal.hu oldalon található.

e-mail: info@zeneiparihivatal.hu

Címkék: zeneipari hivatal
https://recorder.blog.hu/2013/03/13/zeneipari_hivatal_az_iskola_ahonnan_a_diakok_ora_utan_sem_akarnak_hazamenni
Zeneipari Hivatal – az iskola, ahonnan a diákok óra után sem akarnak hazamenni
süti beállítások módosítása