Az Akvárium pénteki ajánlója: Sena Dagadu lemezbemutató koncertje

2013.03.11. 13:44, Recorder.hu

Senaborito.jpg
(X) Közel tíz év különböző zenei világokban szerzett tapasztalattal a háta mögött pár napja jelentkezett új, a Recorderen végighallgatható szólóalbummal Sena Dagadu, akit itthon elsősorban az Irie Maffia frontembereként ismer a közönség. Az elsőnél érettebb és színesebb Lots Of Trees, melyen Sena dalszerzőként is bemutatkozik, azoknak is tartogat meglepetéseket, akik a zenekar által képviselt lendületes stadionhangzás mellett a bensőségesebb, soul vagy r'n'b hatású popzene iránt is nyitottak.

A Magyarországon március 5-én megjelent 13-számos albumon olyan nemzetközi közreműködőket hallunk, mint a Nigériából a világ zenei színpadaira eljutott Nneka, a ghánai popzene különc kultuszfiguráiként is ismert FOKN Bois tagjai, M3NSA és Wanlov The Kubolor, vagy az orosz származású brit DJ-fenomén Vadim.

INTERJÚ: HOGYAN LETT SENA NEM TÚL HAPPY AFRIKAI LÁNYBÓL CSALÁDOS MAGYAR ÉNEKESNŐ?

Sena kísérőzenekara (az Irie Maffiából ismert Dési Tamás dobos, Havas Miklós basszusgitáros, Szekér Ádám gitáros, Meggyes Ádám trombitás, Élő Márton harsonás, sampleres kiegészítve Premecz Mátyás billentyűssel, Kovács Gergely szaxofonossal és Ibro djembe játékával) lázasan dolgozik azon, hogy élőben is visszaadja a változatos és gazdag hangzású album dalait. Az albumon közreműködők közül több hazai zenekarban is játszó Sabák Péter és a ghánai Fokn Bois tagjai is beugranak néhány dal erejéig.

Időpont: 2013. március 15., 21 óra

Hely: Akvárium Klub, Erzsébet tér, 1051 Budapest

Jegy: elővételben 1.800 HUF / helyszínen: 2.200 HUF

Közreműködő: M3NSA, Wanlov The Kubolor, Sabák Péter

Facebook eseményoldal:

http://www.facebook.com/events/393734594057017

http://www.facebook.com/senadagadu

http://www.facebook.com/akvariumklub

https://recorder.blog.hu/2013/03/11/az_akvarium_penteki_ajanloja_sena_dagadu
Az Akvárium pénteki ajánlója: Sena Dagadu lemezbemutató koncertje
süti beállítások módosítása