Itt a 30Y Szentimentálom című filmje, teljes egészében!

2013.03.07. 08:43, rerecorder

30y_szentimentalom_103.jpg

Megnézhető a 30Y tavalyi lemezéhez, a Szentimentáléhoz készült formabontó film, melyet Lévai Balázs rendezett. A lemez tizenkét dalához forgatott filmetüdök lazán egymáshoz kapcsolódva adnak ki egy 44 perces alkotást és az egész megtekinthető itt a Recorderen is.

Szentimentálé című, akusztikus, intimebb hangszerelésű koncertprogramjának majdnem évtizedes múltra visszatekintő dalait a 30Y tavaly stúdióverzióban is megörökítette és a dupla vinylen is megjelenő lemezhez egy különleges filmet is készített, melyet a mások mellett a Dob+basszus című tévés zenei műsor szerkesztő-műsorvezetőjeként ismert Lévai Balázs rendezett. A teljes verziójában 28 számos anyagból kiválasztott tizenkét dalra Lévai nem klipeket, hanem lazán egymáshoz kapcsolódó filmetüdöket forgatott, ennyiben kicsit emlékeztetve egy nyolcvanas évekbeli Cseh Tamás-etüdfilmre (Utóirat, rendezte: Szász János, 1988). A Szentimentálom döntően Orfűn készült és a nyitóképek alatt egy narrátor a történetek fontosságáról beszél, miközben a zenekar tagjai egy mezőn, a szabad ég alatt álomra hajtják a fejüket, aztán elkezdik álmodni a dalokat.


BECK ZOLTÁN, A RECORDER FÉLKÉRÉSÉRE ÍRT LEMEZKRITIKÁJÁT OLVASTAD MÁR?

A filmről többet nem is árulunk el, hiszen itt rögtön végignézhető, teljes 44 perces, full HD-s valójában:ÉS BECK LÁSZLÓT, AZAZ ZAZÁT LÁTTAD MÁR GYEREKKORI FOTÓN, JELMEZBEN?

https://recorder.blog.hu/2013/03/07/itt_a_30y_szentimentalom_cimu_filmje_teljes_egeszeben
Itt a 30Y Szentimentálom című filmje, teljes egészében!
süti beállítások módosítása