Ha a Radiohead az ebéd, akkor az Atoms For Peace a jégkrém + Albumhallgató

2013.02.20. 10:11, recordernews

atomsreddit.jpg

A népszerű közösségi linkmegosztó oldal, a Reddit időről-időre leültet egy nagy embert egy billentyűzet elé, akihez kérdéseket intézhet az internet népe. Obama, Bill Gates és Trent Reznor is válaszolgatott már rafkós vagy éppen kézenfekvő kérdésekre, most az Atoms For Peace két zenei agya, Thom Yorke és Nigel Godrich tette ugyanezt az AMA ("Ask Me Anything") szekcióban. Elmondjuk, miket mondtak ők ketten, a folytatásban pedig végighallgatható a Red Hot Chili Peppers-basszista Flea-t, Joey Waronkert és Mauro Refosco-t is magában foglaló projekt várva-várt debütalbuma is!

RECORDER-KISOKOS AZ ATOMS FOR PEACE ALBUMHOZ

Jövő héten jelenik meg tehát az Atoms első nagylemeze, az AMOK, aminek kapcsán valaki azzal indított: mit gondoltok arról, hogy kiszivárgott az album az internetre? "Ó, kiszivárgott? De kedves" - zárták rövidre a kalózos kérdést. Másvalaki egy lehetséges újabb Burial és Four Tet-kollaborációról érdeklődött (mert ugye volt már egy ilyen), amire Thom azzal reagált, hogy nagyon szeretné, ha lenne még ilyen, igaz, mindannyian nagyon elfoglaltak mostanában, de "szó van róla. Valójában fogok írni pár sort" - fogalmazott Thom, és csak reméljük, hogy nem egy szimpla e-mail váltásról beszélt.

De nem csak erről kérdezgették a duót a lelkes redditelők. Szóba került például Yorke hangja: valaki az iránt érdeklődött, hogy a jövőben várható-e a jellemzően magas hangon éneklő zenésztől, hogy az alsó regiszterbe is alámerészkedjen (ahogy tette például a Wolf At The Doorban), mire ő úgy válaszolt: "Igen, szeretném. Tudom, hogy ott van, hallottam már... Bár ez nem az a hely, ahol ki szoktam kötni, de éppen ezért egy jó irány lehet, mélyen, be az erdőbe." A növényes hasonlat később is előtört belőle arra a kérdésre, hogy hogyan néz ki nála a dalszerzés folyamata: "Ez itt egy sövény. Át fogom húzni magam rajta, háttal." (Egy másik kommentelő ezt gyorsan vizualizálta is.)

HALLGASS THOM YORKE-MIXET SOSEM HALLOTT THOM YORKE-ZENÉKBŐL!

A kedvencünk mégis az arra adott válasz volt, hogy milyen az Atoms For Peace-ben dolgozni, szemben a Radioheaddel: "Olyan, mint jégkrémet enni egy kellemes ebéd után." Akkor itt is az ideje meghallgatni az albumot - aki pedig a teljes kérdezz-felelekre kíváncsi, az ide kattintson.

https://recorder.blog.hu/2013/02/20/ha_a_radiohead_az_ebed_akkor_az_atoms_for_peace_a_jegkrem_albumhallgato
Ha a Radiohead az ebéd, akkor az Atoms For Peace a jégkrém + Albumhallgató
süti beállítások módosítása