Analóg szinti belsejébe repít Flying Lotus

2013.01.22. 23:48, Frontrecorder

moogflylo.jpg

A Los Angeles-i Flying Lotus zenéjével, hozzá Adam Fusch animációjával népszerűsíti legújabb analóg szintetizátorát a Moog. A másfél perces audiovizuális trip olyan élmény, mintha egy elvarázsolt, neonszínekben villódzó mesevilágon suhannánk át - persze egy elektronikus hangszer belseje pont ilyen lehet a laikusok számára.

ÉS ILYEN AZ, AMIKOR FLYLO A FRÁSZT HOZZA RÁNK, ELIJAH WOODDAL.

Az Until The Quiet Comes című második albumával a 2012-es év legjobb lemezei listáira - köztük a miénkre is - bérelt jegyet váltó Flying Lotus hónapokkal ezelőtt megkapta a patinás szintetizátorgyártótól legújabb gyermekük, a Moog Sub Phatty prototípusát, és - a cég felkérésére - az analóg masinából előcsalt hangokból írt is egy másfél perces szösszenetet - amely letölthető innen. A Such A Square tehát kvázi egy hangszer prezentáció (a rendes demók itt nézhetők), amelyhez a formabontó felnőtt(es) tartalmakat sugárzó Adult Swim amerikai kábelcsatornának is bedolgozó Adam "Lilfuchs" Fuchs animált klipet. (Ő rendezett már egy FlyLo-videót, ezt.) A meglehetősen pszichedelikus videó segítségével vidám kirándulást teszünk a szintetizátor csodálatos belső világába, repülünk végig az áramkörök mentén, íme:

A szórakoztató reklámkontent után essen azért néhány szó a termékről is. A Sub Phatty egy 25 billentyűs, hajlítókarral és modkerékkel ellátott, két változtatható hullámformájú oszcillátor + egy négyszög szub-oszcillátor + zajgenerátor hangforrással rendelkező monofónikus szintetizátor, amely a gyártó szerint bátor, rendkívül élénk színekre képes (ezt sugallja a videó is) és az eddigi legkarakánabb megszólalást produkáló Moog-családtag. Aki kíváncsi a részletes technikai leírásra, a szinti hazai forgalmazójának oldalán elolvashatja.

Akit az ilyesmi nem hoz lázba, annak mutatunk egy szexi full frontal képet a zeneszerszámról:

SubPhatty.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/01/22/analog_szinti_belsejebe_repit_flying_lotus
Analóg szinti belsejébe repít Flying Lotus
süti beállítások módosítása