Két órányi csavarodás Four Tettel (videó)

2013.01.18. 19:12, recordernews

fourtetize.jpg

Alig tette közzé ingyen új albumát Kieran Hebden, azaz Four Tet, máris itt van tőle egy újabb nagylelkű meglepetés, vagyis hát nem egészen tőle, hanem a mindenféle zenészeket élőben a dj-pult mögé állító, majd azt online közvetítő Just Jam-től. És megkapaszkodni ér: könnyűszer helyett nehéz terepekre merészkedett.

MÉG NEM HALLOTTAD AZ ÚJ FOUR TET-LEMEZT? MÉG MINDIG MEGHALLGATHATOD NÁLUNK.

Emberünk ugyanis olyan kortárs klasszikus alkotóktól pakolgat két órás "mixének" elején, mint Terry Riley vagy Tod Dockstader, Francis Bebey kameruni zeneszerző New Track-je már-már popsláger ebben a közegben, de aztán jön még paranoid free jazz David Wertmantól, bollywoodi lötyögés R.D. Burmantól, trinidadi rapso Lancelot Layne-től, jazzrock, egyéb kísérleti otthonhallgatósok, például Del Jef Gilson & Malagasy Valiha Del-je, amit már a Four Tet-féle 2004-es Late Night Tales mixlemezen is hallhattunk.

És akkor íme a teljes szelekció, telis-tele "őrülten ritka, bizarr kozmikus lemezekkel", ahogy eredetileg szólt a mix beharangozója. Érdemes a videót is nézni mellé, mert olykor láthatjuk a ritkaságok lemezborítóit is.

Címkék: four tet
https://recorder.blog.hu/2013/01/18/four_tet_ketora
Két órányi csavarodás Four Tettel (videó)
süti beállítások módosítása