A Black Sabbath-é volt a legkelendőbb rockerpóló 2012-ben

2013.01.03. 15:46, recordernews

bs02.jpg

Listák itt, listák ott, listák mindenütt, és most az angol napilap, az Independent jóvoltából van már egy olyan listánk is, ami azt mutatja meg, hogy mely vintage rocker pólók mentek a legjobban a tavalyi évben - mégpedig a fél világon jelen lévő HMV kereskedelmi lánc eladási adatai alapján. Az első helyezett a Black Sabbath 1978-as amerikai turnépólója lett, ami a Never Say Die! című nyolcadik albumukat promótáló koncertszéria nyomán készült. De nem azért vitték 2012-ben úgy, mint a cukrot, mert olyan remek volt az a turné (a kritikák épp ennek az ellentettjéről tanúskodnak), az ok ennél jóval prózaibb.

A RECORDER IS FOGLALKOZOTT A ZENEKAROS PÓLÓK CSODÁLATOS VILÁGÁVAL.

Az eladások megugrásának nyilvánvaló oka, hogy 2012 egyik legnagyszabásúbb képregény-adaptációs filmjében, a Bosszúállókban Robert Downey Jr. ezt a ruhadarabot látványosan és szinte állandóan viselte – már amikor épp nem vasruhájában repkedett. És hogy miért pont ezt? Erre a kérdésre csakis a zenekar egyik legismertebb slágerével érdemes válaszolni.

bs01.jpg

A pólótoplista második és harmadik helyén egy-egy Led Zeppelin-darab, a negyediken a cigiző David Bowie, az ötödiken pedig Bruce Springsteen végzett a Sand Tour-pólóval. A legnépszerűbb pólók teljes listája itt tekinthető meg.

BROOKLYNI INDIE CSAJKOLLEKTÍVA, AMI FELDOLGOZTA A BLACK SABBATH-OT? IGEN, IGEN!

Gennaro Castaldo, a HMV-lánc szóvivője egyébként úgy kommentálta a listát: "A rock-pólók egykor olyasmik voltak, amiket kedvenc bandái koncertjein húzott fel az ember, de az idő múlásával a kereslet kibővült, és afféle fashion statementté váltak a saját jogukon. Előadók mennek és jönnek, de egyetlen műfaj van csak, ami ilyen tartós vonzerővel rendelkezik és örökké népszerűnek tűnik, ez pedig a klasszikus rock és a metál."

https://recorder.blog.hu/2013/01/03/black_sabbath-polo_volt_a_legkelendobb_2012-ben
A Black Sabbath-é volt a legkelendőbb rockerpóló 2012-ben
süti beállítások módosítása