Válogatás a Recorder 2012-es cikkeiből - 4. rész (sport és zene)

2013.01.01. 14:49, rerecorder

bob-marley-football-1.jpg

Ahogy 2010-ben és 2011-ben, úgy most is visszatekintünk a Recorder elmúlt 12 hónapjának legfontosabb anyagaira néhány meghatározó téma és cikktípus mentén. Összegyűjtöttük a külföldi és a magyar előadókkal készített interjúinkat, tematikus cikksorozatainkból pedig először a popzene és a drogok viszonyait vizsgáló anyagainkat, most pedig íme, ezeket írtuk sport és zene relációban.

2012 jelentős év sport szempontból, a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni olimpia volt a nyár két fő slágertémája, hát mi is nekiveselkedtünk, hogy kapcsolódási pontokat találjunk a testmozgás és a zene között. Nagy témaátfogó cikkeink első részében a foci és zene, illetve a boksz és zene kerültek fókuszba, a második rész pedig sok más sport és a zene világa között keresett hegesztési pontokat. Az olimpia idején is természetesen a zenei vonatkozásokra figyeltünk: a megnyitó ünnepségről és az olimpia hivatalos dalairól szóló cikkekben, de ehhez kapcsolódott egy tizenegy részes, sportolók kedvenc zenészeiről, zenészek kedvenc sportolóiról szóló sorozat is (ők kerültek párba a sportolók és zenészek részéről: Jakabos Zsuzsanna/Geszti Péter, Póta Georgina/Ligeti György, Tóth Krisztina/Richie P, Káté Gyula/Dopeman, Imre Géza/Takáts Eszter, Lékó Péter/Szarvas Árpád, Szamoránsky Piroska/Fejes Tamás, Hoffmann Nóra/Minda Endre, Dudás Ádám/Lukács László, Erdei Zsolt/Sub Bass Monster és Nagy Péter/Ganxsta Zolee)

Könnye(de)bb témát jelentett a sportos lemezborítókból válogató kétrészes összeállításunk. Ha már sport és zene, elkerülhetetlen volt egy (sport)brandek és (sportos) bandek viszonyát feltáró írás. A sportesemények előtt előadott himnuszok külön gyűjtést érdemeltek, de a Super Bowl és annak szünetében tartott minikoncertek története is megért egy cikket. Sőt, még konditermekbe is elmentünk, hogy halljuk, milyen zenére alakul át izommá a zsír. Kis színesként pedig kiderült, hogy az oldskool (Snoop Dogg) sportjátékban legyőzi a nuskoolt (ASAP Rocky).

Speciális interjúkat is készítettünk a sport irányából: Lemeztáska rovatunkban kedvenc zenékről kérdeztük a focista-zenész (a Wyrfarkas nevű rockzenekarba doboló válogatott labdarúgó) Dombi Tibort és a focimániás Anima Sound System-producert, Prieger Zsoltot, illetve a Citizens! zenekart is sportos kérdésekkel bombáztuk, még a Szigeten tartott koncertjük előtt, a Mészöly-testvérek Cerberus nevű punkzenekaráról pedig már két éve megemlékeztünk. Rátgéber László válogatott kosárlabda edzőt és punkot, szintén a zenéről kérdeztük és megtudtuk, hogy a punk mentalitás a pálya szélén is meghatározó - legalábbis az ország legsikeresebb trénere számára.

https://recorder.blog.hu/2013/01/01/valogatas_a_recorder_2012-es_cikkeibol_4_resz_sport_es_zene
Válogatás a Recorder 2012-es cikkeiből - 4. rész (sport és zene)
süti beállítások módosítása