A lemezborító fogyasztásra alkalmas - vol. 3.: fagyi, nyalóka, keksz

2012.12.27. 22:00, rerecorder

nyitó battles ice cream.jpg

Az édesség és zene tematikánkba illeszkedő, mindenféle cukros nyalánkságokat ábrázoló borítókat bemutató háromrészes szériánkat a csokoládés lemeztasakokkal kezdtük, majd a házilag elkészíthető finomságokkal folytattuk. Zárásként jöjjenek a boltban megvásárolható édes termékek, természetesen lemezborítók alakjában. Vésztartalék-édesség nélkül nem ajánljuk a cikk megtekintését, a képanyag egyesek számára felkavaró lehet!

battles eper.jpgBattles_WAP319_ChocolatePackshot.jpgbattles vanilia.jpg

A kísérleti rockban utazó amerikai Battles 2011-es kislemezének (Ice Cream) halványrózsaszín kissé olvadt fagyihalmos borítóját a gitáros-basszeros Dave Konopka tervezte meg. A single három különböző, limitált kiadású verzióban is megjelent, csoki-, vanília- és eperfagyival (nyitóképünk kiemelés a dal klipjéből).

slunt fagyi.jpgA Slunt nevű rockzenekar kissé az együttesnévre hajazó csajt (Slunt-->slut+cunt-->kurvás) tett a borítóra és ha elindulunk ezen a gondolatmeneten, akkor a teljes képi ábrázolás is túl egyértelműen kétértelműsködik. A fagyi mindenesetre ingerlő.

katyperry hab 1.jpgkatyperry hab 2.jpg

 

Katy Perry 2010-ben kiadott Teenage Dream albumának borítóján egy vattacukor felhőn heverészik meztelenül, majd a két évvel később megjelenő bővített kiadás (Teenage Dream: The Complete Confection) továbbra is a cuki és szexi vonalat képviselte ezúttal fagyival, nyalókával és tejszínhabkoronával. Hm.

kelis.jpgKelis Milkshake című kislemez dala a 2003-as év gigaslágere volt, a borítón az énekesnő feszít egy túlméretezett turmix fagyi feltétjén. Hmm.

madonna.jpgMadonna Hard Candy című lemeze 2008-ban jelent meg, és ahogyan a cím is sugallja, az énekesnő egy kinagyított rózsaszín-fehér nyalókás háttér előtt terpeszt. A cím egyébként azt akarja szimbolizálni, amikor valaki egyszerre „édes és kemény”. Hmmm.

enik.jpgA kevéssé ismert német énekes, Enik 2011-es albumának, az I Sold My Moon Boots To A Girl From Greece borítóján egy félmeztelen tekintélyes testű férfi feszít, hóna alatt egy kutyával és mindeközben színes nyalókát nyalogat. Hááát, nem csak a holdjáró cipőjét adta el a görög csajszinak.

Crazy-Town-Gift-of-Game.jpgA Crazy Town debütáló lemezének (The Gift Of Game) borítóján egy széttetovált csaj szerepel, aki épp – nahát – nyalókázik. Egyértelműen nem angyali.


herb_alpert.jpgClam Dip & Other Delights.jpg

A latin-jazzt játszó Herb Alpert & The Tijuana Brass Whipped Cream & Other Delights című 1965-ös albumának borítóján egy hegynyi tejszínhabban ülő (fél)meztelen nő látható. A borítóból jó néhány paródia verzió is elkészült, például a Soul Asylum ’89-es Clam Dip & Other Delights EP-je is ebből csinál viccet.

isaac_hayes.jpgIsaac Hayes 1975-ös Chocolate Chip című albumának borítóján az énekes a nagy sötétségből előbújva tart a kezében egy csokis kekszet. Sokan még ezt is szexuális töltetűnek érezték akkoriban.

kex.jpgA Kex nem volt szerencsés zenekar, karrierje alatt mindössze két kislemeze jelenhetett meg, de nem volt szerencsés első hivatalos archív (és újravett dalos) albumának borítójával sem. A kézenfekvő ötlet – ’Kex’ márkájú keksz – elég silány minőségben valósult meg, a grafikai megoldás helyett valaki inkább kisüthette volna.

összeállította: Sugó Lilla

https://recorder.blog.hu/2012/12/27/a_lemezborito_fogyasztasra_alkalmas_vol_3_fagyi_nyaloka_keksz
A lemezborító fogyasztásra alkalmas - vol. 3.: fagyi, nyalóka, keksz
süti beállítások módosítása