Péterfy Bori & Love Band: minden új dalhoz készül videó

2012.12.12. 18:41, recordernews

peterfiii.jpg

A közelmúltban megjelent új lemeze, a Fehér éjszakák valamennyi dalához készít videót a Péterfy Bori & Love Band. A klipek egy része Tövisházi Ambrus zenekarvezető szerint hagyományos-élőszereplős lesz, egy része pedig animációs kisfilm, amelyek elemei valamiképpen visszaköszönnek majd a lemezbemutató koncerten is, amire a budapesti Barba Negrában kerül sor december 15-én szombaton.

A FRISS ALBUMOT ITT SZEDTE ÍZEKRE A RECORDER KRITIKUSA.

Tövisházi az MTI kérdésére kitért arra is, hogy a videók megrendezésére különböző alkotókat kértek fel (ami egyébként kitapintható trend a popipar elmúlt egy évében, ezt már mi tesszük hozzá, elég csak az R.E.M.-re vagy a Sigur Rósra gondolnunk). Az eltűnt nők bűneseteihez kapcsolódó Futás című számhoz például Hollandiában, az amszterdami piroslámpás negyedben egy kint élő magyar bábművész készített klipet, amely "Bori báb" történetét meséli el. Karsai Dániel fiatal festőművész a Válj köddé című dalhoz talált ki egy módszert arra, miként lehet az akvarellt animálni, a Happy Endhez Stark Attila járult hozzá vegyes technikával, Csáki László a Szívem gyorsabban ver című számhoz egy kukorica-feldolgozó konzervgyárban forgatott.

BESURRANNÁL BORIÉK PÉNTEKI, ZÁRTKÖRŰ KONCERTJÉRE? GYERE VELÜNK, BEVISZÜNK!

Videókkal még nem, de a teljes, végighallgatható lemezzel már tudunk szolgálni:

És hogy ebben a szétesett világban ne forgácsolódjunk tovább, az elkészülő tizenegy videó együttes bemutatásához a tervek szerint nyilvános vetítést fognak rendezni valamelyik moziban. Ez még azonban nem most lesz, ami viszont igen, az a szombati lemezbemutató, ahol a tervek szerint  korlátozott számban, összesen 300 példányban  dedikált vinylen is kapható lesz a Fehér éjszakák című friss lemez, ami mellé jár majd CD és a zenekarról szóló 16 oldalas szitanyomású képregény is.

BORI ANYASÁGRÓL, NŐISÉGRŐL, ZENEISÉGRŐL IS MESÉLT NEKÜNK EBBEN AZ INTERJÚBAN. 

"A vinyl-megjelenéssel régi nagy álmom válik valóra" - mondta Tövisházi, aki januárban már a Tudósok zenekarral vonul stúdióba, jövőre pedig szeretné befejezni a Hajós-Dévényi Kristóffal közös projekt, a The Gomb lemezét, és producerként tevékenykedik az Unbending Trees megjelenésre váró új lemezén is.

Címkék: péterfy bori
https://recorder.blog.hu/2012/12/12/peterfy_bori_love_band_videok
Péterfy Bori & Love Band: minden új dalhoz készül videó
süti beállítások módosítása