Zenei megmondók: a menedzserista és a digitalista

2012.11.28. 14:31, Recorder.hu

zhe5_BodrogiMorcz_650.jpg

Két, a hazai zeneiparban jól ismert, a hazai zeneipart jól ismerő szakember előadása zárja csütörtökön este a Zenei Hálózatok Estek 2012-es évadját. Morcz Fruzsina a zeneimenedzsment-készségek fejlesztéséről, Bodrogi András pedig a hazai digitális zenepiacról beszél a Szimpla Kertben.

A zenei menedzsment a művészetmenedzsment egy igen speciális ága, ami részben más készségeket és tudást igényel, mint például egy színházi művészeti titkár, egy galériavezető vagy egy filmes gyártásvezető esetében. Jelenleg Magyarországon - más európai országokkal ellentétben - nincs a könnyűzenei menedzsmentről egy széles körű, egyetemi szintű szakmai párbeszéd, a zenei menedzsment nem egy akadémiai szinten önállóan is elfogadott szakterület, azonban számtalan olyan részterülete van, ami a már ismert tudományágakra épít. Morcz Fruzsina Mi mindent kell tudni: Örkény után szabadon, avagy zeneimenedzsment-hallgatók készségfejlesztése című előadása arra keresi a választ, milyen készségekre és tudományos ismeretekre van szüksége egy sikeres könnyűzenei menedzsernek.

Fruzsina könnyűzenei szervező és zeneipari előadó, a Budapesti Corvinus Egyetem és az International Business School zenei menedzsmentről és marketingről szóló kurzusának vezetője, oktatója. Évek óta dolgozik közönségkapcsolati referensként, programkoordinátorként, koncert- és programszervezőként, menedzserként és zeneipari háttéremberként.

A hazai digitális zenepiac kihívásai, követelményei, dilemmái 2012-ben című előadás a hazai digitális zenepiacról mint egyfajta „digitális zenei tartalomgyarmatról" szól, rávilágít a hazai zeneipari szereplők, az alkotók, a kiadók és egyéb szervezetek hozzáállásbeli hiányosságaira. Bodrogi András saját élményeit és tapasztalatait is megosztja a közönséggel, amelyek fényében végül megenged magának némi konstruktív kritikát is a hazai zeneiparra nézve.

András digitális zenei szakértő, újmédia-menedzser, dalszerző-énekes. Eddigi életét zenei környezetben, a zenében alkotókkal körülvéve töltötte számtalan poszton és szerepben. Zeneipari tevékenységét az EMI Hungary lemezkiadónál kezdte, itt talált rá a „new media menedzser" titulus. A digitáliszenei éra kezdetétől a gyakorlatban tanulta és tapasztalta meg a zeneértékesítés, a formátumok és a zenefogyasztás új korszakát.

Időpont: 2012. november 29., 19.00-21.00

Helyszín: Szimpla Kert, emelet, moziterem (VII. Kazinczy u. 14.)

Az ingyenes előadás Facebook eseményoldala:

http://www.facebook.com/events/360288310728311

Decemberben Debrecenben is lesz egy erekasztal-beszélgetés a vidéki zenei színterek lehetőségeiről a ZHE keretében, december 5-én:

http://www.facebook.com/events/343716385723564

https://recorder.blog.hu/2012/11/28/zenei_megmondok_a_menedzsmenttanito_es_a_digitalista
Zenei megmondók: a menedzserista és a digitalista
süti beállítások módosítása