Formabontó film készült a 30Y lemezéhez

2012.11.22. 10:30, recordernews

30y_foto1.jpg

A pécsi zenekar albumának címéhez idomítva Szentimentálom lett a címe annak az alkotásnak, ami az egyes dalokhoz forgatott filmetűdökből áll össze, Lévai Balázs rendezésében. A 30Y rajongóit november 29-én este hét órától várják a fővárosi Átrium Filmszínházba, ahol nem csak a filmet tekinthetik meg, de éjfélig bulizhatnak is az együttessel.

A 30Y RAJONGÓI TÁRSPRODUCERNEK IS FELCSAPHATTAK.

"Augusztus végén négy napra leköltöztünk Orfűre, ott vettük fel az etűdöket. Szabad kezet kaptam a zenekartól, én választottam ki a Szentimentálé anyagból azt a 12 dalt, amelyekhez forgattunk" – árulta el a rendező. "A filmetűdöket egy laza történeti szál köti össze, így készült ez a kísérleti mű, amit nehéz lenne bármilyen klasszikus műfajba besorolni. Zenés hangulatfilm, amelyben a dalok a főszereplők. Sokat forgattunk éjszaka, mert a vetített képeknek fontos szerepük van a hangulatteremtésben, ettől is válik álomszerűvé az összhatás. Előfordult, hogy egyáltalán nem aludtunk éjjel. Tulajdonképpen mindenre vetítettünk, ami a kezünk ügyébe esett, sátorra, fákra, falra, turnébuszra, de a zenekar tagjaira is" – tette hozzá a film alkotója, aki a Világ lepedője című dal videoklipjét is rendezte (lásd a klipet lejjebb).

A zenés bulival  amin a zenekar tagjai dj-pultba állnak, hogy lejátsszák saját kedvenceiket  egybekötött díszbemutatón várható még retrospektív plakátkiállítás is, aki pedig szeretne az eseményen részt venni, annak elővételben 800, a helyszínen 1000 forintot kell kicsengetnie. Az estén az érdeklődők már kézbe vehetik az aznap megjelenő albumot is.

Címkék: 30y
https://recorder.blog.hu/2012/11/22/formabonto_film_keszult_a_30y_lemezehez
Formabontó film készült a 30Y lemezéhez
süti beállítások módosítása