Prince letiltotta az előtte tisztelgő művészt

2012.11.16. 08:37, recordernews

prince01.jpg

A Seattle-ben élő művész, Troy Gua többféleképpen kamatoztatta már tehetségét, a legkomolyabb érdeklődést mégis Le Petit Prince nevű projektjével váltotta ki internetszerte. Ebben kedvenc énekeséből kreált bábfigurát, és újraalkotta vele lemezborítóit, klipjeit, ruháit, pózait, lelkesedését pedig jól mutatja, hogy még külön korszakokra is bontotta az egyes jeleneteket. Igen ám, de aztán maga Prince (vagyis ügyvéd-szupercsapata) is felfigyelt rá.

EGY GRÓF EGY HERCEGRŐL: A MENŐ KÉPREGÉNYRAJZOLÓ MEGFEJTI A PRINCE-JELENSÉGET

Troy kapott tőlük egy felszólítást, miszerint a mai napon, pénteken le kell vennie az összes képet az oldaláról. Ezzel ő is belépett azok széles táborába, akik áldozatául estek az énekes vehemens szerzői jogi hadviselésének, ami nyomán az elmúlt években nem csak sajtóorgánumok izzadtak le, de még ártatlan rajongói oldalak tömegei is bezárhatták a bazárt (sőt, e sorok írója is azzal szembesült a tavalyi Szigetes Prince-koncertet követően, hogy az arról feltöltött videója pillanatok alatt lekerült a YouTube-ról).

Troy egy Facebookos posztban üzente meg rajongóinak, hogy itt a vége, mert túl azon, mennyire érzi jogosnak a követelést, nem akar harcolni a "hősével." Mi azért megmutatunk néhányat az alkotásai közül (helyenként az eredeti, mintául alapul vett Prince-pillanatot is mellékelve), hátha nálunk még megmaradhat az utókornak.

Le Petit Prince - korai évek:

prince01_1.jpg

prince02.jpg

prince03.jpg

 

Le Petit Prince - Let The Rain Come Down:

prince04.jpg

prince07.jpg

prince08.jpg

prince09.jpg

 

Le Petit Prince - Pop Life, a kései nyolcvanasok:

prince11.jpg

prince09_1.jpg

prince12.jpg

prince13.jpg

prince14.jpg

 

Le Petit Prince - Love Sign, 1990-es évek:

prince15.jpg

prince16.jpg

prince18.jpg

 

Le Petit Prince - The One U Wanna C: 2000>

prince20.jpg

prince19.jpg

prince21.jpg

prince22.jpg

prince23.jpg

Címkék: prince
https://recorder.blog.hu/2012/11/16/prince_letiltotta_az_elotte_tisztelgo_muveszt
Prince letiltotta az előtte tisztelgő művészt
süti beállítások módosítása