Thin Lizzy a PeCsa Music Hallban

2012.11.11. 12:00, rerecorder

a-3527-90041.jpg

November 13-án megalakulása óta először jön Magyarországra a főként a hetvenes-nyolcvanas években emlékezetes slágereket megjelentető Thin Lizzy.

(X)

300px-Thin_Lizzy_-1983.jpgAz 1969-ben Dublinban alakult együttes vezetője és fő dalszerzője Phil Lynott és a körülötte sokat cserélődő tagok (rövid ideig például Gary Moore vagy Midge Ure) első nagyobb slágere a népdal-átdolgozás Whiskey In The Jar volt. Az igazi áttörést azonban a  hetvenes évek közepétől alkalmazott dupla gitár harmóniák és az azt követő Jailbreak lemez hozta meg. A rajta szereplő Boys Are Back In Town máig az együttes legnagyobb slágere, egyben egy igazi rock-klasszikus. Az azt követő csúcsévekben megjelent albumok sorra egyre feljebb kúszott az eladási listákon, mely sikerhullám a Gary Moore-ral felvett Black Rose: A Rock Legenddel tetőzött. A szex-drog-rock'n'roll szenthármas veszélyei elől azonban ők sem menekülhettek. Az említett album felvételei közben már mindennapos droghasználatban főként a frontember Lynott merült el túl mélyre. A zenekar klasszikus korszaka 1983-ban ért véget, Lynott pedig három évvel később hunyt el. Súlyos szervi elégtelenségei egyértelmű összefüggésben álltak komoly drogfüggőségével.


NA, KI A NAGY THIN LIZZY-RAJONGÓ? BIZONY, SADE, FEL IS DOLGOZOTT EGY THIN LIZZY-SLÁGERT.

thin-lizzy.jpgAz együttes 1996-ban alakult újjá az 1983-as felállás gitárosának, John Sykes-nek a vezetésével, benne a dobossal, Brian Downey-val, az egyetlen zenésszel, aki szünet nélkül a zenekar tagja maradt. A felállás ugyan azóta is sokszor cserélődött, Sykes is kikerült, de rendre megfordultak benne ex-Thin Lizzy tagok. A Budapestre érkező együttesből a már említett Downey mellett, Scott Gorham gitáros és Darron Wharton billentyűs is játszott együtt Phil Lynott-tal, akinek helyén a Ted Nugent-tel gyakran együtt fellépő Marco Mendoza szerepel majd. Állítólag egy új lemez is készülőben van, de az biztos, hogy a koncerten elhangzik majd az összes nagy sláger, így egyetlen igazi rajongó sem csalódhat majd kedd este a Petőfi Csarnokban.


a végtelenül menő Phil Lynott vezette Thin Lizzy játssza a Jailbreaket egy 1976-os Top Of The Pops-ban:

https://recorder.blog.hu/2012/11/11/thin_lizzy_a_pecsa_music_hallban
Thin Lizzy a PeCsa Music Hallban
süti beállítások módosítása