Nekimegy az orosz bíróság Madonnának

2012.11.11. 14:30, recordernews

mdna.jpg

Szentpétervár ítélőtáblája szerint elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy az énekesnőt bepereljék, amiért MDNA turnéja alatt hangosan kiállt a melegek jogaiért. Több mint kétmilliárd forintnak megfelelő összeget akarnak leakasztani róla.

MADONNA NYÁRON A FRANCIA SZÉLSŐJOBBNÁL IS KIHÚZTA A GYUFÁT.

Amikor ugyanis augusztusban itt lépett fel, homofóbia-ellenes rózsaszín karkötőket osztogatott a közönségnek, arra buzdítva őket, hogy "harcoljanak a szabadságukért." Egy új, még tavasszal hatályba léptetett helyi szabályozás szerint – ami miatt a szentpétervári Pride vonulást is betiltották – a homoszexualitás (és a transzgenderizmus, szodómia, biszexualitás, így, egy kalap alá véve) népszerűsítése törvénybe ütközik, mondván, az komoly károkat okozhat a kiskorúak egészségi és erkölcsi fejlődésében. A hatóságok erre hivatkozva indítottak offenzívát Madonna ellen, aki szerintük leginkább azzal vetette el a sulykot, hogy a karkötőkből 12 év körüli gyerekeknek is jutott a koncert alatt.

Úgy tűnik, a popsztár MDNA című, márciusban megjelent legutóbbi albuma kapcsán indított turnéján különösen nagy hangsúlyt fektet a szókimondásra, Moszkvában például még a Pussy Riot-ért is gyújtó hangú beszédet tartott a színpadon (amit persze némileg árnyal, hogy a webshopjában pénzzé is teszi az orosz propagandista punkok körüli felhajtást):

Címkék: madonna
https://recorder.blog.hu/2012/11/11/nekimegy_az_orosz_birosag_madonnanak
Nekimegy az orosz bíróság Madonnának
süti beállítások módosítása