M.I.A. klipje tarolt a londoni videós díjkiosztón

2012.11.09. 11:38, recordernews

miavideo.jpg

Tegnap este lezajlott a UK Music Video Awards Londonban, és a fél karrierjét sokat vitatott akciókra építő M.I.A. sokat vitatott év eleji klipjével, a Bad Girlsszel szépen le is aratta a babérokat. A régi BMW-k volánja mögött vakmerően trükköző arab nőket ábrázoló klipet (Szaúd-Arábiában egy vallási útmutatás alapján a gyengébbik nem tagjainak tilos autót vezetniük) nem csak az év videójának kiáltották ki, de a legjobb pop videó és a legjobb styling kategóriákban is diadalmaskodott. A provokálni szintén nagyon szerető Romain Gavrast ezzel együtt a legjobb rendezőnek nyilvánították.

Mutatjuk a folytatásban a többi díjazott klipet is!

M.I.A. NEMRÉG EGY UNORTODOX MŰVÉSZETI ALBUMOT IS KIADOTT.

legjobb dance videó díját a Daniel Wolfe által a francia Shoes-nek készített klip nyerte el, és leesett egy díj neki legjobb vágás és legjobb producer (Lee Groombridge) kategóriában is:

Legjobb art direction és design? Akkor Justice-klip, a spanyol Canada formáció rendezésében:

Egy másik francia is megdicsőült, Woodkid, aki civilben, Yoann Lemoine néven filmrendező - nem nehéz kitalálni, hogy ezt a saját magának készült videót ő jegyzi. Legjobb vizuális effektek kategóriában győzedelmeskedett.

Lemoine duplán is örülhetett, mert Lana Del Rey-klipjét a legjobb nemzetközi pop videóként hozták ki.

A legjobb koreográfia díját Will Young Losing Myself-jének ítélték oda.

A Broken Social Scene tagjaként is ismert kanadai dalszerző, Feist videójának jutott a legjobb fényképezés díja ezért a valóban egészen "játékfilmszerű" öt és fél percért:

Végül, de semmiképpen sem utolsósorban az idei ikon-díjat az a Jamie Thraves kapta, aki közel másfél évtizedes filmes karrierje alatt számos videoklippel ajándékozott meg olyan nagyágyúkat, mint a Blur (Charlmless Man), a Coldplay (The Scientist, God Put a Smile upon Your Face), Róisín Murphy (Overpowered) vagy a Radiohead (Just).

Címkék: m.i.a.
https://recorder.blog.hu/2012/11/09/uk_music_video_awards_mia_bad_girls
M.I.A. klipje tarolt a londoni videós díjkiosztón
süti beállítások módosítása