Heti Top 10: ugrásra ösztönző számok

2012.10.15. 17:37, Frontrecorder

baumgartner2.jpg

Vasárnap este a fél világ várta, hogy Felix Baumgartner leugorjon a sztratoszférából (eközben egyeseknek volt ideje elsütni ilyen egyszeri poént is). A 39 km magasból indított, hangsebességet átlépő szabadesést sikerrel abszolválta a vakmerő osztrák, mi pedig ennek tiszteletére összegyűjtöttük a tíz legpörgősebb ugrásra ösztökélő számot. After the jump.

10. David Bowie - Jump They Say

Bár a válogatásunk alapja az volt, hogy a számcímben kizárólag a Jump szó szerepeljen, rögtön egy kivétellel kezdjük a listát. Ez a lendületes ’93-as Bowie-sláger ugyan az öngyilkosságról szól - de hányan gondolták ugyanezt Baumgartner kunsztjáról! És hányan mantrázták, hogy "Ugorj már!"

Ugorj a dalra!

9. D Minds presents TC - Jump

Ezzel a frenetikus 2006-os jump-up drum&bass számmal még ma is bárkit ki lehet ugrasztani a bőréből - vagy akár egy űrkapszulából.

Ugorj a dalra!

8. Loverboy - Jump

Tipikus dallamos 80s rock dal az 1979-ben alakult kanadai együttes ’81-es sikeralbumáról. Szolid bőrnadrágban ugráláshoz ma is megteszi.

Ugorj a dalra!

7. Aretha Franklin - Jump

Pattogós dal Aretha Franklin 1976-os Sparkle c. filmzene-albumáról. Az originál soul-díva ugrálhatott örömében, mert a lemez vezette a Billboard Top R&B-listáját.

Ugorj a dalra!

6. Mystikal - Jump

Az érdes hangú New Orleans-i rapper negyedik albuma egyből a Billboard élére ugrott megjelenésekor, 2000. szeptemberének végén. Ugyan a Shake Ya Ass volt a kiugró sláger, de a szintén Neptunes-kreálta Jump is nagyot szól.

Ugorj a dalra!

5. Elephant Man - Jump

Az egyik legnépszerűbb jamaikai dancehall előadó beceneve nem véletlenül Energy God: pl. ez a 2007-es száma akkorát üt, amivel még egy elefántot is le lehetne teríteni - nekifutásból, egy karton energiaital bedöntése után.

Ugorj a dalra!

4. Girls Aloud - Jump

Ennek az ágyon ugrálós lánybulihoz kiváló számnak csak azért ezt a 2003-as hi-energy dance-pop feldolgozását választottuk be, mert a Girls Aloud a héten jelenti be a visszatérését. Amúgy az olimpikon atlétákat buzdító ’83-as eredeti állna itt, a Pointer Sisterstől.

Ugorj a dalra!

3. Madonna - Jump

Az utolsó kislemezdal a Pop Nagyasszonyának 2006-os Confessions on a Dance Floor albumáról, amely Magyarországon is a toplista élére ugrott. Ezúttal viszont csak bronzérmes.

Ugorj a dalra!

2. Kriss Kross - Jump

Húsz éve nem volt olyan általános iskolás, aki ne próbálta volna meg fordítva felvenni a ruháit, ahogy a Kriss Kross-tól látta a Jump  klipjében. Az akkor 12 illetve 13 éves Mac Daddy és Daddy Mac igazi őrületet teremtett, a későbbi karrierjük viszont hatalmas ugrás volt – a semmibe.

Ugorj a dalra!

1.Van Halen - Jump

E lista első helye nem lehetett kérdéses, hiszen ez a dal az eltántoríthatatlan akarat, a menni előre nem törődve semmilyen akadállyal attitűd örök - cicanadrág szárba szökkent - rock himnusza (ami amúgy nem sokkal a fentebb idézett Pointer Sisters szám előtt jelent meg - ugrálós év volt az az 1983). Go ahead and jump!

Ugorj a dalra!

Címkék: heti top 10
https://recorder.blog.hu/2012/10/15/heti_top_10_ugrasra_osztonzo_szamok
Heti Top 10: ugrásra ösztönző számok
süti beállítások módosítása