Kész az új Caribou-, azaz bocsánat, Daphni-LP

2012.10.03. 11:04, recordernews

A kanadai Dan Snaith a Caribou művésznév alatt már régóta bizonyítja, hogy matematika doktorija ellenére a kevésbé szögletes dolgok elkötelezettje is, így például azé, hogy kiváló, de nem feltétlenül bekategorizálható zenékkel örvendeztessen (ahogy tette azt az idei Balaton Soundon is). Mivel azonban valahova helyezni kell a dolgokat, többnyire az indie és az elektronika határterületére sorolják be munkáit, tavaly beindított projektje, a Daphni azonban egészen egyértelműen a táncoló talpakhoz szól.

dansnaith.jpeg

Első, ezen a név alatt írt albuma, a JIAOLONG mostanra el is készült, rajta korábban már kiadott trekkekkel – köztük a nagysikerű Ye Ye-vel  éppúgy, mint kiadatlanokkal. Daniel maga azt nyilatkozta az anyagról, hogy a legutóbbi (a korábbiaknál táncosabb) Caribou-album, a 2010-es Swim írása közben esett újra szerelembe a sötét klubokkal, ahol minden az azonnaliságról szól, a DJ által felrakott zenék töredékét ismerjük csak fel, és a Daphni is ennek a spontaneitásnak a szellemében fogant, a számokat gyorsan, intuitívan írta meg.

"Meglepődök, ha visszagondolok arra, mennyi transzcendentális pillanatom volt józanon, a 30-as éveim közepén klubokban. Szemben azzal a semmitmondó, funkcionális, agyzsibbasztóan kiszámítható tánczenével, ami mostanában sakkban tartja a corporate révereket, még mindig létezik egy kis világ, ahol a tánczene képes felnőni a potenciáljához, és felszabadít, meglep, feltalál. Még mindig benne van a varázslat" - nyilatkozta szintén ő.

És a legjobb: mindazt, amit ebből kihozott, most a Resident Advisornak hála végig is hallgathatjuk, hiszen az október 8-ai hivatalos megjelenés előtt felkerült a teljes albumstream ide. Kedvcsináló videó:

Címkék: caribou daphni
https://recorder.blog.hu/2012/10/03/streamelheto_az_uj_caribou_azaz_bocsanat_daphni_lp
Kész az új Caribou-, azaz bocsánat, Daphni-LP
süti beállítások módosítása