Rongyosra keresték magukat a hiphop nagyágyúi

2012.09.07. 11:55, recordernews

A kéthetente megjelenő üzleti magazin, a Forbes mindig is rajta tartotta ujjbegyét a gazdag amerikai hírességek pulzáló bankszámláin, rendszeresen közölve listákat a legvagyonosabbakról. Hamarosan, szeptember 24-én megjelenő számukba ezúttal a hiphop milliárdosait gyűjtötték össze, kezdve Snoop Dogg "házi" producerével, Dr. Dre-vel, akiről azt írják, hogy a mára szédítően népszerű (és kismillió videoklipben is felbukkanó) fejhallgatójával, a Beats-szel fogta meg az isten lábát. 

A cikk állítása szerint a felfutás olyan brutálisra sikerült, hogy az Egyesült Államokban ma már minden második eladott prémiumkategóriás füles ezt a márkanevet viseli magán, ráadásul tavaly a tajvani mobiltelefon-gyártó HTC 51 százaléknyi részesedésért 300 millió dollárt fizetett ki a cégnek, aminek Dre doktor több mint a harmadát tehette zsebre, ezzel ő lett a 2012-es "Cash King". Még szép, hogy így villan a mosoly.

drebeats.jpg

Ezüstérmes lett Diddy, aki ártatlanabb éveiben még Puff Daddy is volt, 45 millió dollárjával. Érdekes módon ő is elsősorban egy márkának köszönheti a vagyonát: a Ciroc vodkában van komolyabb részesedése.

A MÁSIK VÉGLET: A FELLÉPÉSEIBŐL ÉLŐ RAPPER PUNCIKRÓL ÉS ARANYLÁNCOKRÓL MESÉL.

Beyoncé férjura, a Kanye Westtel közös egyik számában a sokatmondó "I'm not a businessman, I'm a business, man" ("Én nem üzletember vagyok, én magam vagyok az üzlet, ember") sorokkal házaló Jay-Z csak a harmadik helyen van a mezőnyben 38 millió dollárral, ennek is több mint fele ilyen-olyan tulajdonhányadokból jött össze, például a Carol's Daughter kozmetikai cégből vagy a Brooklyn Nets kosárlabdacsapatból.

jayzbe.jpg

Kanye 35 millával csak a negyedik, még ha ezt nem is hinné el magáról (de legalább ezt a Watch The Throne lemezeladásaiból és az azt követő turnéból gereblyézte össze a Forbes szerint). Őt Lil Wayne követi 27 millió dollárral, ami nem véletlen, hiszen a Tha Carter IV című legutóbbi lemezéből már megjelenésének első hetében elkelt egymillió példány – illetve Trukfit néven saját ruhamárkát indított, és a Pepsi Mountain Dew-jával is szerződésben áll.

Hatodik lett Drake, hetedik Birdman, majd jön Nicki Minaj, Eminem, a TOP 10-et pedig Ludacris zárja. A teljes listát ide kattintva lehet végigpörgetni.

https://recorder.blog.hu/2012/09/07/igy_kerestek_magukat_rongyosra_2012-ben_a_hip_hop_nagyagyuk
Rongyosra keresték magukat a hiphop nagyágyúi
süti beállítások módosítása