Zeneszolgáltatást indít a Telenor Magyarország: Deezer vagy Spotify?

2012.09.03. 13:30, Recorder.hu

telenor_deezer_300px_recorder.jpg(RECORDER.HU EXKLUZÍV)

Információink szerint egy ma esti zártkörű sajtóesemény keretében jelentik be a Telenor Magyarország rég várt zeneszolgáltatásának elindítását. A 2008 óta üzemelő, letölthető zenéket kínáló Vodafone Zenetár és a Magyar Telekom által tavaly ősszel útjára bocsátott, T-Mobile-előfizetéssel rendelkező okostelefonon át is hozzáférhető, streaming-alapú, önmagát rádióként meghatározó ZeneCenter után így a norvégiai anyacég tulajdonában álló helyi Telenor-leányvállalat lesz idehaza a harmadik mobilszolgáltató, amely több millió dalt tesz elérhetővé ügyfelei számára. A rendezvény alábbi kedvcsináló videójából kikövetkezhető, hogy a szolgáltatás 18 millió zeneszámmal indul, ilyen méretű digitális zenei adatbázissal pedig a lehetséges partnerek közül ketten rendelkeznek: a svédországi székhelyű Spotify, amely intenzív nemzetközi terjeszkedése során néhány napja éppen a Magyar Telekom fő tulajdonosával, a Deutsche Telekommal kötött Németországra érvényes exkluzív megállapodást, illetve a Párizsban alapított Deezer, amely ugyan csendben, soft launch-csal, de már 10 hónappal ezelőtt belépett a magyarországi streamingszolgáltatás végfelhasználói piacára. A hazai zeneipar mai nagy kérdése tehát az: melyikük katalógusát fogja használni a Telenor?

HOL A PÉNZ A ZENÉBEN? OLVASS MÉG TÖBB ZENEIPARI HÍRT!

A Spotify közreműködését valószínűsítheti, hogy a Telenorhoz hasonlóan skandináv gyökerű vállalkozásról van szó, a Recorder tippje mégis egyértelműen a Deezer – nem lehet véletlen, hogy a francia cég több vezetője éppen ma tartózkodik Budapesten...

Lilu beharangoz:

FRISSÍTÉS: Egy szemfüles olvasónk már ki is szúrta a Telenor.hu weboldalon a szolgáltatás majdani indítóoldalát, immár biztos tehát, hogy az új szolgáltatás a Telenor és a Deezer együttműködésének eredménye lesz: 

telenor_deezer_screenshot_650v.jpg

https://recorder.blog.hu/2012/09/03/zeneszolgaltatast_indit_a_telenor_magyarorszag_deezer_vagy_spotify
Zeneszolgáltatást indít a Telenor Magyarország: Deezer vagy Spotify?
süti beállítások módosítása