Hetedhét piknik – vasárnapi gyerekfesztivál

2012.08.09. 17:21, Recorder.hu

akvarium_logo_2012_cimmel_RGB_200px-2.png(X) Igaz, hogy ezen a héten még vasárnap is a Szigeten találhatjuk majd a legtöbb festival goert, de aki a hetedik napot inkább a családjára szánná, viszont nem szívesen porolná be a gyerekét, a pesti belvárosban is találhat magának fesztivált. Kicsit, kedveset, csendeset, zöldet. A Hetedhét programok egy minden hónapban jelentkező rendezvénysorozat, amely a családos, gyermekes közönségnek nyújt kikapcsolódást koncertekkel, színházi produkciókkal, iparművészeti alkotó helyszínekkel és közösségi aktivitásokkal az Akvárium Klub füves területein. Ezek a vasárnapok minden alkalommal új témát járnak körül, melyet a tematikának megfelelő teljes arculat fog össze. Ez a tartalmi egység komplett élménnyé varázsolja az egész napot. Az első alkalmat a Wamp (Vasárnapi Dizájn Vásár) teszi még színesebbé, amely külön gyermekrészleggel jelentkezik majd.

Első alkalom: Varázslatos Vizivilág az Akvárium medencéje körül és Wamp (augusztus 12., vasárnap)

Koncertek, színházak:

10:30
A Trambulin Színház előadásában az Aranyhal meséjét nézhetik meg a kicsik. A tanulságokkal teli zenés mesejáték a hálóba került Halkirályról szól, aki a szabadulásáért cserébe teljesíti Bódog halász pöffeszkedő, házsártos feleségének kívánságait, amíg teheti. A több változatban ismert történetet most az Aranyhal meséli el, az előadás során pedig kiderül, hogy mit kezd a csodával az együgyű halász és nagyravágyó felesége.

11:30
A mesejátékot követően indul a zenei program a Mono Manó zenekar koncertjével, amely immár tizennégy éve igyekszik a gyerekek személyiségét kibontakoztatni készségeik, képességeik, tehetségük figyelembevételével. Az együttes mindezt a zene, a játékosság és a kommunikáció segítségével teszi következő koncertjén is.

13 és 16 óra között minden egész órában Pohárzene. Sárközi József üvegzenész előadása során a nagyobbak ki is próbálhatják e különleges hangszert.

16:00
Az ebédszünet után Bognár Szilvia Csintekerintő albumát mutatja be, amely nagy sikert arató gyerekműsorának esszenciája. Az évszakok változására épülő előadás zeneiségében, szövegeiben és mondanivalójában is bemutatja azt a kulturális hagyományt, amelyet az egykori paraszti társadalom hagyományozott ránk, annak szokásaival, hiedelmeivel. Bognár Szilvia zenekarát a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból hívta életre. Gyümölcsöző együttműködésüket már négy album fémjelzi. Dalaik jó része gyermekeknek szóló verseket tartalmaz, melyek mondókákkal, találós kérdésekkel, játékokkal egészülnek ki. A saját szerzemények és népdalfeldolgozások mellett Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Hajnal Anna és Nagy László megzenésített költeményei is felcsendülnek.

17:00
Az Akvárium állandó vasárnapi programja, a Családi Táncház is bekapcsolódik a fesztivál műsorába. A Naphon Csoport szervezésében a kicsik és nagyok egyaránt táncra perdülnek a mindenki által jól ismert dalok hallatán. A program a közös éneklésről, tánctanulásról és a népi játékokról szól.A résztvevők elsajátíthatják egy adott tájegység jellemző táncait, dalait, anyanyelvi szinten, kortól, tánctudástól függetlenül. Zene: Ifj. Csoóri Sándor (Muzsikás) és fiai.

Az előadások, koncertek mellett 10-től 18 óráig folyamatosan foglalkozások, játékok színesítik a programkínálatot. Lesz kézműves-foglalkozás, horgászverseny, akváriumfestés és papírhajóverseny is, ahol kizárólag saját építésű hajókkal lehet indulni.

Programok a Közösségi térben 10 és 18 óra között:

Óriási Akváriumfestés – hogyan lesz a fejedből, kezedből hal az Akváriumban?
Élő Akvárium – halnézegető, magyar halak testközelben
Tudományos vizes játékok – kipróbálható kísérletek, érdekességek a vízzel, a vízben. Játszva tanulhatsz az akvárium professzorától.
Elektromos kishajó verseny  távirányításos hajókat Te is kipróbálhatod az akvárium medencéjében
Papírhajó verseny – saját készítésű hajóiddal indulhatsz a versenyen, amit a helyszínen is elkészíthetsz
Aranyhal Pecázó - horgászat  értékes nyereményekkel
Aquarius – animátor  az akvárium vizikirálya, aki szerencsekerekével, célbadobójával várja a gyerekeket
Arcfestés
Üvegzenész – Sárközy József produkciója

Részletes program:

10.00 – Nyitás
10.30 – Az Aranyhal meséje (a Trambuin Színház előadása)
11.30 – A Mono Manó zenekar koncertje
13.00-14.00 – Ebédszünet
16.00 – Bognár Szilvia Csintekeringő koncertje
17.00 – Családi Táncház

Folyamatos programok a rendezvény napján:
10.00-18.00 – Közösségi terek és kézművezés

https://recorder.blog.hu/2012/08/09/hetedhet_piknik_vasarnapi_gyerekfesztival
Hetedhét piknik – vasárnapi gyerekfesztivál
süti beállítások módosítása