A Flaming Lips egynapos világrekord-miniturnéja (koncertvideók mind a nyolc városból)

2012.06.28. 10:51, -recorder-

flaming-record3.jpgAmint azt már egy májusi hírünkben is beharangoztuk, a Flaming Lips együttes a mai napon megpróbálja megdönteni a „legtöbb koncert egy nap alatt különböző városokban" Guinness-rekordot (amit 2006 óta a rapper Jay-Z tart hét várossal), és a rekordkísérlet-miniturnét az MTV-féle O Music Awards oldalán – a díjkiosztóval párhuzamosan – az internetes közönség is élőben követheti. A busszal utazó zenekar 24 óra leforgása alatt nyolc különböző városban játszik (cikkünk publikálása idején Wayne Coyne és zenésztársai épp a negyedik állomáson, Jacksonban járnak, ahol Neon Indian társaságában adják majd elő Is David Bowie Dying? című közös szerzeményüket, de hátra vannak még közös fellépések Jackson Browne-nal és egy sor további vendéggel!  – FRISSÍTÉS: a rekordkísérlet 23 és fél óra alatt sikerült, és cikkünk alján mind a nyolc városból tudunk mutatni Flaming Lips-koncertvideókat, köztük David Bowie-, King Crimson- és Led Zeppelin-feldolgozásokat, sőt egy eddig kiadatlan vadonatúj számot is). 


az egynapos turné itt nézhető élőben három csatornán:
http://www.omusicawards.com

a 24 órás turné magyar idő szerinti menetrendje :

01:30
MEMPHIS, Tennessee állam
The Flaming Lips
w/ New Fumes

2:30
CLARKSDALE, Mississippi állam
Gary Clark Jr.
The Flaming Lips
w/ HOTT TM

4:30PM
OXFORD, Mississippi állam
Grace Potter & The Nocturnals
The Flaming Lips
w/ Grace Potter

9:45
JACKSON, Mississippi állam
Neon Indian
The Flaming Lips
w/ Neon Indian

13:30
HATTIESBURG, Mississippi állam
Hunter Hayes
The Flaming Lips
w/ Jackson Browne

16:45
BILOXI, Mississippi állam
Neon Trees
The Flaming Lips
w/ Phantogram

20:30
BATON ROUGE, Louisiana állam
Givers
The Flaming Lips
w/ Linear Downfall

24:00
NEW ORLEANS, Louisiana állam
MNDR
The Flaming Lips


a turné beharangozó kisfilmje a Flaming Lips énekesétől, Wayne Coyne-tól:


videók az eddigi fellépésekről:

Memphis polgármestere megnyitja a világrekordkísérletet:

az első koncerten a New Fumes társaságában a Girl, You're So Weird című közös dallal és az It' Summertime című 2002-es Flaming Lips-számmal (ezeket Wayne Coyne-ék még sohasem játszottak élőben!) és a szintén 2002-ből való Do You Realize? című slágerrel:

a második állomáson, Clarksdale-ben a HOTT MT társaságában a 2012 (You Must Be Upgraded) című friss dallal és a Be My Head című 1993-as számukkal:

a Mississippi állambeli Oxfordban a Led Zeppelin The Song Remains The Same és The Rain Song című dalainak feldolgozását játsszák Grace Potterrel közösen:


FRISSÍTÉS:
 a Flaming Lips és Neon Indian a "Heroes" című David Bowie-dal feldolgozásával a turné negyedik állomásán, Jackson városában! .

a hatvanas évek közepéről való, legelőször Nico által lemezre vett These Days című Jackson Browne-szerzemény előadása a szerzővel közösen, a turné ötödik városában, Hattiesburgben:

a Flaming Lips és a Phantogram együttes You Lust című közös számának világpremierje a hatodik városban, Biloxiban, egy medence partján, a vízben álló közönség előtt:

az I'm Working At NASA On Acid legelső élő előadása és a 21st Century Schizoid Man című King Crimson-klasszikus feldolgozása a hetedik városban, Baton Rouge-ban, a Linear Downfall nevű nashville-i pszichedelikus zenekar tagjaival közösen:

a Flaming Lips 24 órás turné utolsó állomásán, New Orleansban, a nyolcadik koncerten a Do You Realize? és The Yeah Yeah Yeah Song című dalokkal  és utána a Guinness-rekord hivatalos kihirdetése:  

http://www.flaminglips.com

összeállította: Déri Zsolt

flaming-record11.jpg flaming-record10.jpg flaming-record12.jpg.flaming-record-ut.jpg

https://recorder.blog.hu/2012/06/28/a_flaming_lips_egynapos_vilagrekord-miniturneja_elo_kozvetitesben
A Flaming Lips egynapos világrekord-miniturnéja (koncertvideók mind a nyolc városból)
süti beállítások módosítása