Hungarian Edits Cut 2 by Grabowsky (Exclusive Mix For Recorder)

2012.06.13. 15:58, -recorder-

grabowsky1a.jpgA nyomtatott Recorder magazin januári-februári számában foglalkoztunk a re-edit műfajjal és bemutattuk ennek legszorgalmasabb hazai művelőjét, Grabowskyt, aki akkor egy különleges mixet is összeállított nekünk, kizárólag magyar dalok átrendezéseiből (Hungarian Edits Cut 1). A Budapesten élő debreceni zeneszám-újravágó mester azóta is fokozott figyelmet szentel a hazai könnyűzene múltjának, így számos régi slágert kezelésbe vett az elmúlt hónapokban – és ezekből most ismét kaptunk tőle egy összefüggő szettet. A Hungarian Edits Cut 2 (amelynek jó néhány száma itt hallható először) az előzőnél is meredekebb szelekció, többek között még egy SP-számot is hallhatunk benne elvont diszkó verzióban! Az 50 perces mix rögtön le is tölthető, bemelegítésként a magazinunk ötödik számának megjelenését ünneplő ma esti Recorder 005 Partyhoz, amelyen Grabowsky táncos re-editekből kevert DJ-szettel szerepel.

grabowsky2.jpg.

a mix mp3 formátumban az alábbi linkről tölthető le:
http://soundcloud.com/recorderhu/hungarian-edits-cut-vol-2-by-grabowsky/download

a Recorder számára készített 50 perces Hungarian Edits Cut 2 by Grabowsky számlistája:

1. Ákos: Hello (Grabowsky edit)
2. Korál: Ártatlan varázsló (Grabowsky Mindig egyedül utazol rework)
3. Omega: Csillagok útján (Grabowsky rework)
4. SP: Maradnék (Grabowsky rework)
5. Első Emelet: Angyali vallomás (Grabowsky dub rework)
6. East: Krízis (Grabowsky Dreamworks rework)
7. Bëlga: Kovboj (Grabowsky Clint Eastwood rework)
8. Szűcs Judith:Meleg az éjszaka (Grabowsky hot edit)
9. V'Moto-Rock: Moziklip (Grabowsky boogie down edit)
10. R-Go: Júlia (Grabowsky dub edit)


Grabowsky kommentárja a mixhez, számról számra:

Ákos: Hello  Nem vagyok egy nagy Ákos-rajongó (sőt), erre a Hellóra számvadászás közben találtam rá. Így, hogy nem söpörtem félre csuklóból, rájöttem, hogy Ákosnak bizony van jó száma. A Hello szövege nagyon magával ragadott, de a refrént mégis ki kellett vágnom, mert kiugrik alóla a groove és elfolyóssá válik a lüktetés, én meg ezt hangulatilag nem csípem.

Korál: Ártatlan varázsló  Egyáltalán nem ismertem ezt a zenekart, csak tudtam, hogy léteztek. Hiba volt. Ez a számuk eleve varázslatos, de így szétloopolva, effektezve akár mai leftfield cucc is lehetne. Az is! Ebből az eresztésből magasan ez a kedvenc.

Omega: Csillagok útján – Nagyjából ezzel is az volt a cél, hogy kidomborítsam a funk-rockos vonalat, a többit meg kihajítsam, hogy táncparketten is működjön a szám.

SP: Maradnék – Gondolom, ki lehet találni, hogy nem ismerem betéve SP diszkográfiáját, de amikor a tévében megláttam ez a klipet, és pont a kiállás ment, egyből jött a reflex, hogy „Te, van itt egy jó groove, ezt ki kell szedni!!" Tulajdonképp ezzel a kiállás résszel szórakoztam el és csináltam belőle egy totál más számot. Ha nem írnám ki, szerintem alig lenne, aki megmondaná, hogy ez eredetileg SP.

Első Emelet: Angyali vallomás – Ez a zenekar igazi edit-kincsesbánya, a zenéjüket jól lehet terelni szinti-popból a cosmic-italo felé. Szerettem ezt a dalukat is nagyon, Berkes szólóját meg egyenesen imádom, de hogy „komolyabb" felütése legyen, Kikit mellőzni kellett.

East: Krízis – A kedvenc magyar együttesem. Rengeteg mindent kidobálok a számaikból, de a maradékokat még is nagyon lehet variálni, építkezőssé tenni – természetesen leftfield discóvá.

Bëlga: Kovboj – Morricone-fan vagyok, és ez a számuk meg igencsak hajaz rá, persze vokál nélkül. Instrumentálnak viszont édes kevés volt, így hát „szétremegtettem" egy kis pszichedéliába - Titusznak szerintem tetszene.

Szűcs Judith: Meleg az éjszaka – Egyik ismerősöm kérdezte, hogy mikor veszem már kezelésbe Judith-ot. Emlékeztem, hogy az egyik bakelitemen volt egy szám, amit csak amiatt vettem meg – ez volt az. Szerencsére egy kis vokál a cappellaként megy magában a szám végén, így tisztán ki tudtam szedni onnan és jól lehetett vele szórakozni. A nyár slágere lesz!

V'Moto-Rock: Moziklip – Egy cimbim mutatta, nem ismertem ezt a gyöngyszemet – a végén az „ohohoho" hatalmas! Még jó, hogy arra hegyeztem ki, mert hát tényleg szétviszi az embert.

R-Go: Júlia – Előre leszögezem: R-Go-fan vagyok és imádom Szikora legtöbb szövegét. Ennek az „ugrom a Dunába" beszólásától kész vagyok! De mégse azt a változatot tettem ebbe a mixbe, amiben teljesen meghagytam az éneket, hanem ezt, amelyikben fokozatosan nyílik ki a cucc, miközben a „je-je-je" megy végig és zakatol. Ez lesz a másik nyári sláger!


lejegyezete:
Forrai Krisztián


grabowsky2b.jpg.

https://recorder.blog.hu/2012/06/13/hungarian_edits_cut_vol_2_by_grabowsky
Hungarian Edits Cut 2 by Grabowsky (Exclusive Mix For Recorder)
süti beállítások módosítása