Tenacious D: The Roadie (videoklip)

2012.05.09. 16:30, -recorder-

Az elmúlt hetet a Tenacious D jegyében töltöttük nagy vidáman a Rize Of The Fenix album és az azonos című őrült videoklip bemutatásával, ám ez utóbbi után pár órával már a Beastie Boys-tag MCA, azaz Adam Yauch halálhíre szomorította meg a hétvégét. Nos, a múlt hét két meghatározó témaköre most összefonódik: Jack Black és Kyle Gass együttesének új videójában pontosan az a komikus színész a címszereplő, aki a fiatal MCA-t alakította az MCA által rendezett Make Some Noise klipben és Fight For Your Right Revisited kisfilmben, ahol az öreg MCA-t Jack Black játszotta! Az 1976-os születésű Danny McBride-ról van szó, akit a moziközönség leginkább az Ananász expressz dealereként vagy a Trópusi vihar robbantási szakértőjeként ismerhet, és ezúttal a főszerepet, a Tenacious D alkalmi roadját alakítja a zenekar The Roadie című dalának videójában (ami inkább a Dave Grohlt és Val Kilmert szerepeltető To Be The Best kisfilm párjának számít, mint hagyományos klipnek). 

az MCA (Adam Yauch) által rendezett 2011-es Fight For Your Right Revisited kisfilm, melyben a Beastie-tagokat, Mike D-t, Ad-Rockot és MCA-t huszonéves verziójukban Seth Rogen, Elijah Wood és Danny McBride, jövőből jött negyvenes formájukban pedig John C. Reilly, Will Ferrell és Jack Black alakítják:


Danny McBride az Egyszer fent,...inkább lent (Eastbound & Down) című HBO-sorozatban:

Danny az Ananász expressz plakátjának bal szélén:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

www.tenaciousd.com
www.rizeofthefenix.com

összeállította: Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: a Tenacious D május 14-én David Letterman tévéműsorában élőben is előadta a dalt!

FRISSÍTÉS 2: a zenekar egy nappal később Jimmy Fallon műsorában a másik új klipdalát, a Rize Of The Fenixet adta elő élőben!

 

FRISSÍTÉS 3: hihetetlen, a zenekar David Letterman és Jimmy Fallon után még ugyanazon a héten, május 18-án fellépett Jay Leno show-jában is, ahol Jack és Kyle egy harmadik dalt (Low Hangin' Fruit) mutattak be élőben az album anyagából!

https://recorder.blog.hu/2012/05/09/tenacious_d_the_roadie_videoklip
Tenacious D: The Roadie (videoklip)
süti beállítások módosítása