Keleti Blokk - All Tomorrow's Parties (Kodály Method-videó)

2012.04.05. 11:20, -recorder-

Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr audiovizuális projektje, a Kodály Method az elmúlt bő fél évben számos hazai előadóval (Zagar, Turbo, Volkova Sisters, Akkezdet Phiai, Elefánt, Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi), a Szigeten elkapott külföldi fellépőkkel (Peter Bjorn And John, Les Hurlements d'Léo) és a brooklyni She Keeps Bees duóval is készített a különleges zenei produkciókhoz illő különleges performance videókat, most pedig az eddigieket megfejelte egy minden eddiginél nagyobb szabású munkával: a projekt honlapjára a Special Edition megjelöléssel felkerült kilencperces új kisfilmben a Velvet Underground legelső kislemezdalát, az eredetileg Nico által énekelt 1966-os All Tomorrow's Partiest dolgozzák fel a Keleti Blokkban próbáló zenekarok – köztük a Nemjuci, az Óriás, a Kamikaze Scotsmen, a Spacesh!t és a Volkova Sisters – tagjai. A Kodály Method-videókból az alkotók a Titanic Filmfesztivál zenei szekciójának keretében, április 13-án, a pénteki nyitónap estéjén a Toldi Moziban tartanak közönségtalálkozóval egybekötött ingyenes retrospektív vetítést – és ez a kisfilm is szerepelni fog a 42 perces programban.

a dal 1967-es albumverziója a Velvet Undergound és Nico előadásában:

a dal egy híressé lett kései feldolgozása a Dirtmusic és Tamikrest együttesektől, azon a közös turnén, mely a 2010-es Szigetet is érintette:


 

www.kodaly-method.com

összállította: Déri Zsolt 


FRISSÍTÉS: Szimler Bálint rendező jelezte szerkesztőségünknek, hogy április 27-én a Merlinben újabb Kodály Method-bulit rendeznek!

„A bulit a videó kapcsán szervezzük, és együttműködünk a Keleti Blokk-kal: csak olyan zenekarok lesznek, akik ott próbálnak. A fellépők: Bootsie (unplugged), Realistic Crew, Volkova Sisters (EP-bemutató), Mary Popkids, Kamikaze Scotsmen, Sonar, Soul Clap, Néhai Bárány + szokásunkhoz híven sok meglepetés.”

 

https://recorder.blog.hu/2012/04/05/keleti_blokk_all_tomorrow_s_parties_kodaly_method_video
Keleti Blokk - All Tomorrow's Parties (Kodály Method-videó)
süti beállítások módosítása