The Hundred In The Hands: Faded + az új album borítója és részletes dallistája

2012.04.03. 13:40, -recorder-

A csaj+pasi duók táborát erősítő, a poszt-punk/new wave-et elektro-poppal vegyítő brooklyni Hundred In The Hands párosa, a billentyűs-énekesnő Eleanore Everdell és a gitáros-programozó Jason Friedman 2010 szeptemberében jelentette meg címnélküli debütáló albumát, melyről itt a Recorderen is elismerően írtunk. Mostanra elérkezett az idő, hogy az általánosságban is pozitív kritikákat kapó első lemez után új anyaggal álljanak elő: a Red Night album június 11-én jelenik meg Warp kiadónál, de a Faded című dalt már most be tudjuk róla mutatni.

A duó a következőképpen írt honlapján az új lemezanyag születéséről: „Tavaly tavasszal abbahagytuk a turnézást, és bevettük magunkat a New York-i stúdiónkba, hogy megírjuk és felvegyük a második albumunkat. Részben azért döntöttünk úgy, hogy magunk készítjük el, mert olyasmit akartunk csinálni, amit nehéz stúdiókörnyezetben megvalósítani, ha olyan emberekkel dolgozol, akik tényleg tudják, mit csinálnak. A technikai bakikon, barát/barátnő hülyeségen, szerencsés baleseteken és téveszméink diadalán át a saját kis világunkban építettük fel ezt a dolgot, lépésről lépésre. Lehet, hogy csak mi vagyunk túl szentimentálisak, de szerintünk hallható az anyagon, hogy min mentünk keresztül, a jó és a rossz dolgok egyaránt. A nyersességben, a textúrák karcosságában ott van a sok szarság, amivel nap mint nap meg kell küzdenünk kicsiben és nagyban, a mély alagutak telis-tele mocsokkal és szennyel, sodródik odalenn a sok szemét, mígnem felülemelkedik önmagán és akár valami gyönyörűséggé is alakulhat. Érzelmileg nagyon kötődünk az albumhoz, a hangzáshoz és a szövegekhez egyaránt. Tényleg olyan, mint az a világ, ahol mi most néhány hónapig éltünk.

A Faded című első dal remekül prezentálja a jó és rossz érzések fent említett kavargását: a lassú, szomorkás tempó és egy csilingelő szintitéma keveredik a bársonyos, mégis segítségért kiáltó női hanggal.

egy kis ízelítő a második THITH-album New York-i stúdiómunkálataiból:

a Hundred In The Hands a 2011-es ausztriai Frequency fesztiválon:


az új album borítója és részletes dallistája:

The Hundred In The Hands:
Red Night (2012)


1. Empty Stations
2. Recognise
3. Come With Me
4. Red Night
5. Keep It Low
6. SF Summer
7. Faded
8. Tunnels
9. Stay The Night
10. Lead In The Light
 

 

http://thehundredinthehands.com

összeállította: Biczó Andrea

https://recorder.blog.hu/2012/04/03/the_hundred_in_the_hands_faded_az_uj_album_dallistaja
The Hundred In The Hands: Faded + az új album borítója és részletes dallistája
süti beállítások módosítása